DCV en Spirit strijden mee om Hollandsche IJssel Cup
DCV en Spirit strijden mee om Hollandsche IJssel Cup regio-voetbal.nl

DCV en Spirit strijden mee om Hollandsche IJssel Cup

Nieuws 118 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het is goed mogelijk DCV en Spirit elkaar reeds voor de competitie treffen. Beide zaterdag tweedeklassers nemen op 21 en 25 augustus met SVS en Zwervers deel aan de strijd om de Hollandsche IJsselcup. De ontmoetingen worden komende maand door loting bepaald.

Het gaat in dit nieuwe toernooi om duels van het eerste en tweede elftal en de juniorenteams onder 19 jaar, onder 17 jaar en onder 15 jaar. De Hollandsche IJssel Cup is een gezamenlijk initiatief van de vier clubs en dient als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In de eerste editie zal de finaleronde op het complex van Zwervers plaatsvinden. De IJsselclubs hebben de handen ineen geslagen en een schema opgesteld voor de komende jaren, waardoor de finalerondes rouleren. Zo wordt het Krimpense DCV in 2019 belast met de organisatie vanwege het 100-jarig bestaan. In 2020 valt de eer te beurt aan het Ouderkerkse Spirit, dat dan 75 jaar bestaat.

Opzet
Op dinsdag 21 augustus komen de eerste en tweede teams in actie. Een dag later volgen JO19-1, JO17-1 en JO15-1. Loting zal uitmaken wie tegen wie uitkomt en waar de wedstrijden worden gespeeld. De winnaars en verliezers komen uiteindelijk allemaal op zaterdag 25 augustus in actie tegen elkaar op het terrein van Zwervers.

Uiteindelijk mag de overall winnaar de Hollandsche IJssel Cup mee naar huis nemen. Daarnaast wordt er gespeeld voor de strafschopbokaal. Na elke wedstrijd worden 5 strafschoppen genomen.

Finaledag
De finaledag op zaterdag 25 augustus belooft een waar spektakel te worden voor jong en oud, waarbij ook gedacht zal worden aan voldoende entertainment om het voetbal heen. De verwachtingen zijn nu al hoog gespannen voor dit nieuwe initiatief. Er wordt veel publiek verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 15 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33