Kozakken Boys trekt RKC'er Irvingly van Eijma aan
Kozakken Boys trekt RKC'er Irvingly van Eijma aan regio-voetbal.nl

Kozakken Boys trekt RKC'er Irvingly van Eijma aan

Nieuws Spelerscarrousel 39 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys kan volgend seizoen beschikken over Irvingly van Eijma. De Tilburger komt over van RKC Waalwijk en tekent voor één seizoen in Werkendam. De aanvaller is het zevende nieuwe gezicht dat Kozakken Boys na de zomer op het veld mag verwelkomen.

Van Eijma doorliep de jeugdopleiding van FC Den Bosch, waarna hij via RKTVV en FC Oss bij het Finse Atlantis FC in Helsinki terecht kwam. In de zomer van 2016 maakte de inmiddels 24-jarige jeugdinternational van Curaçao de overstap naar RKC Waalwijk, waar hij in vijftien eerste divisiewedstrijden vijf keer scoorde.

Multifunctioneel
“Irvingly is een fysiek sterke jongen die zowel links- als rechtsbuiten én in de spits kan spelen”, omschrijft technisch directeur Kees Spaan de kersverse Kozak op de website van de Werkendamse tweededivisionist. “Hij kan dienen als een sterk aanspeelpunt en dat is iets wat we het afgelopen seizoen wel eens hebben gemist. Daarnaast vind ik zijn multifunctionaliteit een groot pluspunt. Ik heb vertrouwen in hem en ben blij dat hij voor Kozakken Boys heeft gekozen”.

Spaan is zich bewust van de vele mutaties in het elftal: “Er vertrekken deze zomer negen A-selectiespelers, waarvan vijf naar een profclub. Dat is aan de ene kant natuurlijk mooi, maar het bekent wel dat wij op zoek moeten naar goede vervangers. Met deze nieuwkomers en de nieuwe trainer zijn we ervan overtuigd dat er ook volgend seizoen weer een goed elftal op het veld staat. We hebben de selectie bijna rond, we zijn nog op zoek naar één goede versterking”, besluit Spaan.

Selectie Kozakken Boys 2018/19: Richard Arends, Aschwin Bakema, Sven van Ingen, Sanny Monteiro, Julian Agatowski, Jeffrey van Nuland, Gwaeron Stout, Hermon Tekleab, Ahmed El Azzouti, Quinton Eugenia, Tarique Wustlich, Sander Heesakkers, Tim Eekman, Don Bolsius, Jeffrey Rijsdijk, Irvingly van Eijma, Quentin Jakoba (2020), Nils den Hartog (2020), Leon Bot (2020), Charlton Vicento (2020) en Mats van Huijgevoort (2020).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 4 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 7 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden