Voetballers gemeente Gorinchem prolongeren nationale titel
Voetballers gemeente Gorinchem prolongeren nationale titel regio-voetbal.nl

Voetballers gemeente Gorinchem prolongeren nationale titel

Nieuws 9 keer gelezen

LEEUWARDEN/GORINCHEM – In navolging van vorig jaar zijn de Gorinchemse ambtenaren ook dit jaar weer de beste voetballers van Nederland. In de finale waren ze duidelijk een maatje te groot voor de collega’s uit Amersfoort, die met 3-0 het onderspit moesten delven.

Op het mooie complex van de Friese derdeklasser SC Leovardia ging het vanaf de eerste minuut crescendo voor het team van aanvoerder André van der Dussen (oud-keeper ONI). De poulefase op vrijdag werd moeiteloos doorlopen met vier klinkende overwinningen op de gemeenten Schiedam (Kethel), Capelle, Wetterskip Fryslân en Zoetermeer.

Voor de finalepoule op zaterdagmorgen werd toch wel gevreesd. Gemeente Alblasserdam, met ex-collega Michel van Zanten, had zich goed voorbereid op de sterke Gorcumers. Met een nipte 1-0 winst, na een mooie vrije trap van Woudrichem-speler Yoeri Duyzer, was de kop er af.

Revanche
Gemeente Dronten werd met 2-0 verslagen en toen wachtte de revanche van de verloren finale in 2016. Het jonge Kampen had aan een gelijkspel genoeg, maar kwamen er tegen een ontketend Gorinchem niet aan te pas. De 4-0 overwinning zei genoeg en in de finale wachtte dus Amersfoort.

Vermoeid, maar met de in vorm zijnde stagiaires Quincy Bartens (GJS) en Maxim Kivaka (WNC) en de ervaren Meerkerkers Brian Vink en Arjan Versluis werd de klus simpel geklaard. Gorinchem nam de cup met de grote oren weer mee naar huis. Een lange reis van dik 200 kilometer, maar dat hadden de mannen er wel voor over.

Overigens debuteerden de vrouwelijke collega's ook zeer verdienstelijk op het NK Ambtenarenvoetbal. Met een keurige vijfde plaats en twee overwinningen kijken ook zij terug op een prima toernooi.

Maandagmiddag worden de voetballers en –sters gehuldigd op het stadhuis, waarbij natuurlijk ook voorzichtig wordt uitgekeken naar het voetbalweekend van 21 en 22 juni 2019. Als de titel, opnieuw in Leeuwarden, mag worden verdedigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 13 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 13 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 18 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 18 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 19 uur geleden