WNC begint promotierace in Groningen
WNC begint promotierace in Groningen regio-voetbal.nl

WNC begint promotierace in Groningen

Algemeen 295 keer gelezen

WAARDENBURG – Net als vorig seizoen heeft WNC zich knap geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Om daadwerkelijk te promoveren zal WNC dan wel drie knock-out rondes met daarin eerst twee uitduels moeten overleven. Die zware klus voor WNC begint zaterdag helemaal in Groningen.

Met het ongeslagen winnen van de derde periode en een fraaie tweede plaats in de eindstand achter kampioen DUNO Doorwerth heeft WNC dit seizoen in de eerste klasse C overigens al boven verwachting gepresteerd. Ook tegenstander Groningen zal vooraf vermoedelijk niet op deelname aan de promotienacompetitie hebben gerekend.

Pas op de slotdag van de competitie stelde Groningen in Buitenpost tegen de kampioen de lang bedreigde plaats in de eerste klasse E veilig. Dankzij een schitterende eindsprint behaalde Groningen als negende in de eindstand zo tevens de derde periode.

Topschutters
Aan WNC nu de taak om in het hoge noorden van ons land tegen Groningen de eerste horde op weg naar meer succes te nemen. Voor WNC is het wel te hopen dat de tegen Sliedrecht nog ontbrekende topschutters Willem-Paul van der Heijden en Vincent Verheul ditmaal in de aanval wel van de partij kunnen zijn. Ook de nuttige middenvelder Kevin Groffen kon vorige week niet meedoen.

Bij een Waardenburgse overwinning in Groningen volgt er in de tweede ronde van de nacompetitie voor WNC weer een moeilijke uitwedstrijd tegen de winnaar van het duel in Vriezenveen tussen eersteklasser DETO Twenterand en hoofdklasser AFC uit Amsterdam. Pas de eventuele nacompetitiefinale zal WNC in Waardenburg mogen spelen. Zo ver is het echter nog lang niet.

Geen must
Vorig seizoen ervoer WNC achtereenvolgens tegen Bennekom en Flevo Boys al hoe zwaar het is om in de nacompetitie succesvol te kunnen zijn. Een voordeel is wel dat voor WNC promotie naar de hoofdklasse absoluut geen must is. Scheidsrechter zaterdag in Groningen is de Friese arbiter Jeen Boringa uit Leeuwarden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 33 minuten geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 19 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31