Niels Nieuwesteeg (Almkerk): 'Mogen kampioenschap nu niet meer laten lopen'
Niels Nieuwesteeg (Almkerk): 'Mogen kampioenschap nu niet meer laten lopen' regio-voetbal.nl

Niels Nieuwesteeg (Almkerk): 'Mogen kampioenschap nu niet meer laten lopen'

Nieuws 4 keer gelezen

ALMKERK – Koploper Almkerk voert al bijna de hele competitie de ranglijst aan in de tweede klasse F. De komende weken vindt de ontknoping plaats en hoopt Niels Nieuwesteeg met zijn maten de titel binnen te halen.

Voor de training laat Nieuwesteeg zijn spieren even losmaken. “Even de spierpijntjes weghalen van afgelopen zaterdag”, geeft Nieuwesteeg aan. De spits van Almkerk is topfit en wil dat ook zo houden nu de ontknoping in de tweede klasse de komende weken zijn beslag gaat krijgen. Want koploper Almkerk is er nog niet, beseft knokkertje Nieuwesteeg. De achtervolgers Roda Boys en in mindere mate Nivo Sparta zitten op het vinkentouw en Almkerk kan zich geen misstap permitteren.

De Almkerkers zijn nog steeds ongeslagen. Indrukwekkend, maar wat opvalt is het doelsaldo. De meeste wedstrijden werden met een krappe marge van 1-0 of 2-1 gewonnen. Daarnaast werd er acht keer gelijk gespeeld, waarbij de 1-1 bij hekkensluiter SVW zeker als een vuiltje telt. “Dat was iets om niet trots op te zijn. Op zich doen we het goed als ik naar de stand kijk, maar het is niet altijd makkelijk geweest. We hebben best veel problemen met blessures, met name in de voorste linie”, doelt hij op Remon Hofstede, Rick Boons en Pascal de Vries.

“Die mis je wel. We scoren moeilijk, maar het heeft er ook mee te maken, dat wij de kwaliteit hebben om de linies te sluiten. Op het moment dat je daar goed in bent, ga je automatisch wat compacter spelen. Als we met 1-0 voorstaan, geven we vaak die voorsprong niet meer weg”, aldus Niels.

De wedstrijd tegen Brederodes met 4-0 was een mooie uitschieter. “Net voor rust kwamen we met tien man te staan en in de rust kwam ik er in. Toen gingen we echt vanuit de counter spelen omdat we een man minder hadden. Ik scoorde er zelf nog twee, dus dat was van ons een hele goede en tactische wedstrijd”, aldus de spits, die nu op dertien doelpunten staat na een hattrick tegen SV Meerkerk.

Raamsdonk
Niels Nieuwesteeg begon met voetballen bij Raamsdonk. Na een uitstapje naar de jeugd van NAC debuteerde hij al op 16-jarige leeftijd in het eerste van Raamsdonk. Op 19-jarige leeftijd volgde de stap naar Almkerk. Dat gebeurde eigenlijk per toeval, vertelt Nieuwesteeg. “We speelden de derby tegen Veerse Boys en Tuns kwam eigenlijk kijken voor de keeper en de spits van Veerse Boys. Ik scoorde echter de winnende 2-3 en de dinsdag daarop kreeg ik een telefoontje van de technische commissie uit Almkerk om eens te komen praten. Zo is het gelopen”, aldus Nieuwesteeg, die nu aan zijn zesde seizoen bij Almkerk bezig is. De spits heeft het er uitstekend naar zijn zin.

Kampioenschap
“Het kampioenschap begint wel te kriebelen, maar we zijn er nog niet”, gaat de 24-jarige Nieuwesteeg verder. “We hebben wel een mooi uitgangspunt, maar moeten onszelf nog niet rijk rekenen. We krijgen Wilhelmina’26, Roda Boys, Pelikaan en Drechtstreek nog. Dat zijn gewoon sterke ploegen. Daar win je niet zomaar van. Twee jaar geleden in het kampioensjaar hadden we tegenstanders, waarvan we met wat ruimere cijfers wonnen. Nu moeten we iedere minuut geconcentreerd zijn. Vertrouwen heb ik er wel in, zeker na de 3-0 winst tegen Woudrichem en de 4-1 tegen SV Meerkerk, maar het is nog te vroeg om de platte kar al uit de schuur te halen."

"We zullen er alles aan moeten doen om de titel binnenboord te trekken. We krijgen Roda Boys nog. Dat wordt waarschijnlijk de cruciale wedstrijd, al zijn het wel de mooiste wedstrijden. Al met al zijn het zeker geen inkoppertjes”, verwacht Niels Nieuwesteeg, die nog even vooruit kijkt naar de derby komende zaterdag tegen Wilhelmina’26.

“Dat wordt ook een lastige wedstrijd, maar het is wel een mooi affiche. In Wijk en Aalburg wonnen we krap met 1-2. Bovendien zitten er een paar oud-spelers van Almkerk, dus het leeft wel. Het kan een heet partijtje worden. Wij moeten tegen Wilhelmina’26 hetzelfde op de mat leggen als tegen Woudrichem. Als we de titel nu nog weggeven, zou het een drama zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57