Everton Pires Tavares verlengt contract niet bij Kozakken Boys
Everton Pires Tavares verlengt contract niet bij Kozakken Boys regio-voetbal.nl

Everton Pires Tavares verlengt contract niet bij Kozakken Boys

Nieuws 6 keer gelezen

WERKENDAM - Everton Pires Tavares zal niet bijtekenen bij Kozakken Boys. Hij wil naar het betaald voetbal, meldt Voetbal Rotterdam.

In de kast bij hem thuis staan twee gouden schoenen die hij bij zijn club Kozakken Boys twee jaar achtereen gekregen heeft als beste voetballer van het seizoen. Everton Pires Tavares is aan zijn derde jaar bezig bij de tweededivisionist in Werkendam en beide voorgaande jaren werd de 27-jarige middenvelder door de leden van de supportersclub als beste verkozen.

Het maakt hem trots. ‘Ik vind dat heel leuk, maar ik hoor al heel veel jaren dat ik een goede voetballer ben. Overal waar ik gespeeld heb vonden ze me echt goed. Nu dus ook bij Kozakken Boys. Daarom wil ik graag hogerop. Ik wil naar het betaalde voetbal. Kan dat niet in Nederland, dan maar in het buitenland. Het is nu of nooit en daarom verleng ik mijn contract bij Kozakken Boys niet. Ik hoop dat het lukt en eerlijk gezegd: waarom zou het niet lukken?" 

"Kijk eens naar Ahmad Mendes Moreira, mijn ploeggenoot bij Kozakken Boys. In het begin van dit seizoen kreeg die van Danny Buijs te horen dat hij te weinig scoorde en daarom maar op zoek moest naar een nieuwe club. Toen ging Raily Ignacio naar AFC en maakte Ahmad plots 11 doelpunten in 10 wedstrijden. En nu gaat hij met Danny mee naar FC Groningen! We doen er nu lacherig over in de kleedkamer, maar je ziet: het kan hard gaan. Ik verlies de hoop niet. Waarom zou het mij niet lukken om ook de overstap naar het betaald voetbal te maken? Omdat Ahmad spits is en ik middenvelder? Nee hoor, ik ben er van overtuigd dat ik die stap ook kan maken.’"

Scouts
"Via ASWH en RVVH kwam ik drie jaar geleden bij Kozakken Boys en op amateurniveau kan het niet hoger. Nee, Katwijk is niet hoger. Wij hebben een betere ploeg, zelfs onze wisselspelers zijn goed. De trainingen hier zijn pittig en van hoog niveau. We maken elkaar beter. Dat betaalt zich uit in de wedstrijden. En ja, Danny Buijs is een hele goede trainer. Hij heeft altijd tegen me gezegd dat hij me mee zou nemen als hij trainer in het betaalde voetbal zou worden. Hij heeft mijn naam ook laten vallen bij FC Groningen, zijn nieuwe club. Maar daar durven ze kennelijk de gok met me niet aan. ‘Ze zitten met je leeftijd', zei Danny tegen me. Dat is een tegenvaller, maar ik geef de moed niet op. Ik wil heel erg graag de laatste stap zetten."

"Ik hoor elke week dat er scouts voor me komen kijken. Ze zijn altijd lovend over me, hoor ik dan, maar verder hoor ik niets. Maar ik ben van mezelf overtuigd.  Betaald voetbal spelen moet lukken. Is het niet in Nederland, dan maar in het buitenland. Ik hoop dat het ooit gaat lukken zoals bijvoorbeeld bij Nasser El Khayati, die een viertal jaar geleden ook bij Kozakken Boys speelde. Hij mocht stage lopen bij Burton Albion en dat beviel zo goed dat de club hem inlijfde. Hij ging met trainer Jimmy Floyd Hasselbaink mee naar Queens Park Rangers en speelt nu bij FC Den Haag. Ik hoop dat zoiets ook op mijn pad komt. Daarom verleng ik mijn contract niet bij Kozakken Boys. Dat accepteren ze daar en ze begrijpen het ook. Ik ga ervoor. Als het nu niet lukt, lukt het nooit meer.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 8 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 8 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 11 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 13 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 13 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 14 uur geleden