Gert Alblas herenigd met SPV '81
Gert Alblas herenigd met SPV '81 regio-voetbal.nl

Gert Alblas herenigd met SPV '81

Algemeen 149 keer gelezen

POLSBROEK - Na zijn opstappen bij OFB uit Ooltgensplaat had Gert Alblas geen zin om een half jaar in de tuin te spitten. Hij solliciteerde direct naar de vacature bij vierdeklasser SPV '81 en keerde terug op de drastisch veranderde accommodatie in Polsbroek. Zijn assistent is nog steeds dezelfde persoon: Henk van Pernis.

Het voelde een beetje als thuiskomen na 25 jaar. Lekkerkerker Gert Alblas hoefde geen navigatie te gebruiken om het complex van SPV '81 in de Lopikerwaard te vinden. Hij was van 1989 tot 1993 trainer van de groen-witten en behaalde in zijn eerste seizoen zelfs de titel met deze sfeervolle dorpsclub. Toen speelde Henk van Pernis (ex-Xerxes) nog in de hoofdmacht, maar daarna werd de naar Polsbroek verhuisde Rotterdammer zijn assistent.

"Op basis van gelijkwaardigheid", zegt Alblas. "We spreken alles rustig door. Met Henk ben ik vervolgens uitgeweken naar Oudewater, DCV en Bergambacht. We kennen elkaar door en door en hebben nooit problemen gehad. Het is leuk dat we nu weer herenigd zijn bij SPV '81."

Bouwlampen
In een kwart eeuw is er veel veranderd. Alblas herinnert zich het piepkleine, zanderige oefenveldje, dat destijds geregeld geëgaliseerd moest worden, omdat je anders je enkels naar de filistijnen hielp. "Er was toen slechts één veld, maar dat mocht je niet gebruiken. Soms plaatsten we enkele enorme bouwlampen bij het doel om de keeper apart te trainen. Stond je hem in het half donker in te schieten."

Realistisch
Het ziet er anno 2018 aantrekkelijker uit met drie door lichtmasten omzoomde velden, waarvan er eentje voor jeugdwedstrijden is bedoeld. Het oefenterrein is voorzien van kunstgras. Daarmee kunnen Alblas en Van Pernis prima uit de voeten. Of dat ook succes oplevert, hangt in grote mate af van de kwaliteit van de spelersgroep.

"Als je een generatie treft met veel talent doe je mee om de prijzen. Bij een minder getalenteerde selectie moet je vooral knokken en tactvol voetballen om punten te halen. Je kan dus niet zomaar roepen dat je een tegenstander direct aanpakt bij de opbouw, want daarvoor moet je risico nemen. Dat 'hoog staan' kan lelijk aflopen. SPV '81 schijnt dat enkele keren te hebben ondervonden in deze competitie. Daarom kun je beter veiligheid inpassen door een robuuste defensie op te stellen. Dat is niet laf, maar realistisch. Een stabiele vierdeklasser, dat is onze doelstelling."

Palingboer
Alblas zal de strijdlust aanmoedigen. Zelf hield Alblas tijdens zijn actieve loopbaan ook van pittige duels. Hij speelde bij De Zwerver uit Kinderdijk in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. "Ik debuteerde tegen IJsselmeervogels. Stond ik tegenover een reusachtige verdediger, die ik brutaal 'lelijke palingboer' noemde. Even later kreeg ik van diezelfde vent een knietje tegen m'n klokkenspel en had ik nogal spijt van die opmerking."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 15 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 20 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 20 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 21 uur geleden