GRC 14 wil tegen Bennekom afstand nemen van gevarenzone
GRC 14 wil tegen Bennekom afstand nemen van gevarenzone regio-voetbal.nl

GRC 14 wil tegen Bennekom afstand nemen van gevarenzone

Nieuws 9 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Komend weekend pakken de meeste club de draad weer op. Alleen Kozakken Boys heeft een vrije zaterdag. In de eerste klasse moet GRC 14 weer flink aan de bak. De Giessense/Rijswijkse fusieclub is nog niet los van de gevarenzone. In de uitwedstrijd was Bennekom nog de winnaar met 2-0. Met een revanche zaterdag voor GRC 14 in het Almbos kunnen de manschappen van trainer Marcel van Helmond goede zaken doen. Alle reden dus om de mouwen flink op te stropen.

In de hoofdklasse kan Achilles Veen de gedachte van een promotie naar de derde divisie al bijna uit het hoofd zetten. Zaterdag uit bij Rijsoord is de laatste kans om het tegendeel te bewijzen. Hopelijk helpt het feit dat Brian Peters en Ayden Kuypers weer aansluiten na een schorsing.

De spanning neemt ook toe bij koploper Almkerk in de tweede klasse. De manschappen van trainer Robert Roest voelen na een paar mindere resultaten de hete adem in de nek van Nivo Sparta. Een uitglijder zaterdag bij Brederodes is dan ook not done.

Woudrichem doet inmiddels leuk mee in de tweede klasse. Een motivatie zal zijn, dat de Woercummers bij winst op SV Meerkerk echt omhoog kunnen gaan kijken. Voor Wilhelmina’26 geldt dat nu wat minder. De Wijk en Aalburgers verloren de laatste drie wedstrijden op rij. Dat zaterdag Heukelum zal worden bedwongen is onwaarschijnlijk.

3D
In de derde klasse neemt de spanning ook in rap tempo toe. NOAD’32 is de koppositie kwijt na de zeperd bij GDC. Een zeperd thuis tegen voorlaatste SSC’55 kunnen de Wijk en Aalburgers zeker niet gebruiken om in de titelrace te blijven. Altena rest ook niets anders dan de volle punten pakken. Dat moet zaterdag in Nieuwendijk tegen BLC zeker mogelijk zijn.

Bij middenmoter GDC loopt het momenteel prima. Om nog hoger te te reiken dan de middenmoot is wel een flinke eindsprint nodig. Dus moet het terugvallende GVV’63 zaterdag in Eethen aan de zegekar gebonden worden. Rest Sparta’30. Het enige wat je er van kan zeggen is, dat de Andelse hekkensluiter dringend punten nodig heeft om aan de degradatie te ontsnappen. Of Olympia’60 gekraakt kan worden is echter afwachten.

Zondag
Op zondag zal titeljager Be Ready zich zondag moeten herstellen uit bij RFC van de pijnlijke nederlaag tegen Dussense Boys. Aan trainer Arno de Vries de taak om de neuzen weer de goede kant op te krijgen. Dussense Boys gaat proberen verder door te trekken bij Terheijden. HHC’09 speelt uit bij Audacia. Een driepunter moeten de Heusdenaren in Moergestel kunnen binnen halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden