Voetbal en ICT: een perfecte match bij VoetbalAssist [advertorial]
Voetbal en ICT: een perfecte match bij VoetbalAssist [advertorial] regio-voetbal.nl
advertorial

Voetbal en ICT: een perfecte match bij VoetbalAssist

Nieuws 90 keer gelezen

Met een snoeiharde smash haalt Gerald Versluis tijdens een verhit potje tafeltennis met zijn collega’s, de overwinning binnen. Het dagelijks potje zit er weer op. Terug naar de sport waar het hier, op een kantoor in het landelijke buitengebied van Leerdam, echt om draait: voetbal.

“Zo’n 10 jaar geleden begon ik samen met mijn broer Richard vanuit een zolderkamer het bedrijf VoetbalAssist. We kwamen net uit de studiebanken”, vertelt Gerald.

Missie van de broers: de wereld van het amateurvoetbal automatiseren en innoveren. Met een achtergrond in bedrijfswiskunde en informatica plus een enorme passie voor clubvoetbal kon de reis beginnen. Gerald: “We hadden toen niet durven dromen dat VoetbalAssist binnen enkele jaren al marktleider in Nederland en België zou zijn.” 

VoetbalAssist biedt amateurvoetbalverenigingen complete websoftware met als drie hoofdpijlers: web, app en tv. Hierin zitten vele modules vervlochten zoals een vrijwilligersmodule, spelervolgsysteem, sponsormodule, crowdfunding en meer. “Doordat we alle processen binnen een club automatiseren is een club beter georganiseerd en verloopt de communicatie optimaal. Zo is er meer tijd voor het mooie spelletje, want daar draait het natuurlijk om”, vertelt Gerald, die zelf fanatiek heeft gevoetbald in de 1e Klasse, enthousiast.

Support voor 800 verenigingen
Wat is nu het geheim van het succes van VoetbalAssist? Daar hoeft Gerald niet lang over na te denken: “Wij bieden veruit de meeste functionaliteit en onze service is gewoon top. Ook in het weekend kunnen clubs op onze snelle support rekenen.”

Momenteel zorgen acht jonge mannen dat zo’n 800 voetbalverenigingen optimaal gebruik kunnen maken van de alles-in-1-oplossing. Elk niveau en elke klasse is vertegenwoordigd bij VoetbalAssist: van clubs uit de tweede divisie landelijk, zoals de Kozakken Boys, HHC Hardenberg en Lienden, tot clubs uit de laagste klasse.

Ook qua doorontwikkeling zitten de mannen niet stil. Gerald: “We hebben net een hele gave feature gelanceerd: het liveblog. Iedereen langs het veld kan tijdens de wedstrijd met een smartphone bijvoorbeeld foto’s, doelpunten, wissels en kaarten toevoegen in het blog.”

Ook in de kantine en thuis kan de wedstrijd zo live worden gevolgd. “Het leukste aan ons werk is als we merken dat een nieuwe functie populair is en gelijk breed wordt ingezet”, vertelt Gerald.

Maar de mannen weten: het oog wil ook wat. Dus worden er stijlvolle templates ontwikkeld, zoals de net gelanceerde template Catenaccio. Gerald: “Net als de Italiaanse speelstijl is deze template doelmatig. En wij houden van gave Italiaanse designs.” Een demo is te zien via: demo.voetbalassist.nl.

Groeimarkt
Het Nederlandse marktaandeel van VoetbalAssist ligt op ruim 25%. De focus ligt dus op uitbreiding in Nederland, maar ook in België timmert VoetbalAssist hard aan de weg. Gerald: “Om de uitbreiding op te kunnen vangen nemen we elk jaar een extra developer aan. Ondanks de krapte op de ICT-arbeidsmarkt hebben wij het geluk dat een baan gelieerd aan voetbal populair is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden