Sven Bleijenberg beaamt: 'Zit best een beetje mee voor NOAD'32'
Sven Bleijenberg beaamt: 'Zit best een beetje mee voor NOAD'32' regio-voetbal.nl

Sven Bleijenberg beaamt: 'Zit best een beetje mee voor NOAD'32'

Nieuws 6 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - NOAD’32 is goed op dreef dit seizoen. De Wijk en Aalburgers voeren heel het seizoen al de ranglijst aan in de derde klasse en een kampioenschap lonkt inmiddels. Clubman Sven Bleijenberg laat er zijn gedachten over gaan.

“We hebben weinig schorsingen en blessures en het zit ook wel een beetje mee. Als je in hoek van de klappen zit, dan zit alles tegen. Nu gaat het lekker en vliegt alles er in en krijgen we op de juiste momenten een penalty mee of schiet iemand een bal binnen. Verder spelen we al een jaar met elkaar en we hebben gewoon een goed team”, verklaart Bleijenberg de mooie prestaties van NOAD’32 dit seizoen met tot nu toe slechts één nederlaag.

Spaak in het wiel
Dat gebeurde na de winterstop, toen Sparta’30 een spaak in het wiel stak bij de Wijk en Aalburgers. Bleijenberg ziet de 3-1 nederlaag in Andel als een incident. “We hebben het altijd al lastig tegen Sparta’30 en dat bleek ook nu weer. Het leek nergens op en we waren echt slecht”, bekent hij. Aan het begin van het seizoen lag de 24-jarige Bleijenberg de lat al hoog. “Ik heb toen al gezegd: Wij moeten de doelstelling niet leggen op een periodetitel, maar voor het kampioenschap gaan.”

Echte clubman
Sven Bleijenberg is een echte telg van NOAD’32. “De oom van mijn vader, Kees Bouman, heeft de club opgericht. Voordat ik geboren werd, heeft een neef van mijn vader mij ook al lid gemaakt en vanaf mijn derde jaar loop ik al achter een bal aan bij NOAD’32”, verklaart hij. Bleijenberg debuteerde al op 15-jarige leeftijd in de hoofdmacht van de Wijk en Aalburgers en voetbalde er zelfs nog een paar wedstrijden samen met zijn vader Jan Bleijenberg.

“Dat was nog in de tweede klasse op 52-jarige leeftijd en voor mij speciaal”, vindt Sven het wel vermeldingswaardig. “Zelf ben ik ook bloedfanatiek en ga graag in de duels. Ik pak alleen bijna nooit een kaart en dat deed mijn vader wel.”

Af en aan
Jarenlang was het voor Bleijenberg, die op 16-jarige leeftijd een keer kampioen werd met NOAD’32, wel af en aan. Hij volgde een sportopleiding en was actief als ski-, kite- en windsurfleraar. Vanaf vorig jaar richt de nu als salesmanager in Breda werkzame Bleijenberg zijn pijlen helemaal op NOAD’32. Het afgelopen seizoen was hij nog het manusje van alles en speelde op bijna alle posities.

Dit seizoen heeft hij een vaste positie als centrale middenvelder en is hij de reserveaanvoerder bij de roodwitten. Dat jasje past de nauw bij de club betrokken Bleijenberg wel, die altijd zijn woordje klaar heeft. Zaterdags is hij al vroeg op het complex te vinden. Verder zit hij in de evenementencommissie, verzorgt de muziek voor en na de wedstrijd, is regelmatig te vinden achter de bar en neemt rustig de microfoon bij het rad van fortuin.

Oplopende spanning
Voor een wedstrijd drinkt Sven Bleijenberg de avond er voor vaak een paar biertjes. Het ritueel past bij hem om op zaterdag lekker aan een wedstrijd te beginnen. Zijn rol als controlerende middenvelder bevalt hem. “Als ik gras ruik, heb ik er zin in. Ik kan ook veel corrigeren met mijn snelheid. Verder pak ik mijn momenten om op te komen”, is hij zowel verdedigend als aanvallend van nut.

Blik vooruit
Door blessures van Mark Bouman is hij dit seizoen ook vaak aanvoerder. Ook die rol ligt hem wel. “Ik heb mijn woordje klaar. Voor mezelf ben ik niet makkelijk en ook niet gauw tevreden”, vertelt hij. Deze weken loopt de spanning op in Wijk en Aalburg met de wedstrijd tegen achtervolger Altena. “Moeilijke wedstrijden met ook GDC. Dat worden ‘clashes’, die moeten we winnen. Dan nemen we afstand”, geeft Bleijenberg aan.

De eerste slag tegen Altena wonnen de Wijk en Aalburgers, maar nu moet het echt gebeuren komende zaterdag, weet de montere Sven. “Een leuk potje toch. Even het gas er op”, houdt hij ook wel van een derby. “Veel publiek langs de lijn en spanning, dat is wel leuk en wij gaan de huid duur verkopen”, verzekert Bleijenberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 7 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 7 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 10 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 12 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 12 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 13 uur geleden