Johan Sturrus is klaar voor Papendrecht
Johan Sturrus is klaar voor Papendrecht regio-voetbal.nl

Johan Sturrus is klaar voor Papendrecht

Nieuws Trainerscarrousel 39 keer gelezen

PAPENDRECHT - De behoefte om op eigen benen te staan won het bij Johan Sturrus van de veilige ambiance van het assistent-trainerschap. Om die reden verruilt de 45-jarige Zwijndrechter aan het eind van dit seizoen ASWH 1 voor het hoofdtrainerschap van vv Papendrecht.

"Toen ik hoorde dat Peter de Haan zijn afscheid had aangekondigd, besloot ik te solliciteren", vertelt Sturrus."Na een aantal jaren als assistent te hebben gefungeerd, vond ik de tijd rijp om een nieuwe stap te zetten. Papendrecht past mooi in dat plaatje. Ik ken de club. Het is een nette vereniging. En dat werd me de voorbije weken bevestigd door mensen als Maarten van Gastelen en Richard Elzinga, trainers die eerder bij de club betrokken waren."

Onvergetelijk
Sturrus beseft dat hij op relatief late leeftijd hoofdtrainer wordt. "45 is niet echt piepjong", glimlacht hij. "Punt is dat ik lang ben doorgegaan met voetballen op eerste-elftalniveau. Ik was 38 toen ik stopte. Dar heb ik overigens geen spijt van. Zo heb ik enorm genoten van een flink aantal seizoenen in ASWH 1. Het waren de vette jaren waarin we drie zaterdagtitels, Ã©Ã©n algeheel kampioenschap en diverse bekertoernooien op onze naam schreven. Onvergetelijk!'

Meesterbrein
Na zijn spelersloopbaan werd hij als assistent van hoofdtrainer Jack van den Berg in een technische rol bij de selectie getrokken. "Daar heb ik enorm veel van geleerd", vertelt Sturrus. "Jack is een tactisch meesterbrein. Zijn surplus aan kennis en ervaring maakten mij die eerste seizoenen duidelijk dat ik nog niet rijp was voor een baan als hoofdtrainer. Ik moest me eerst verder ontwikkelen. Dit seizoen heb ik het gevoel dat ik er wél klaar voor ben. Dat gevoel alleen al was een reden om me bij Papendrecht te melden."

"We waren er vervolgens snel uit. Vervolgens lichtte ik ASWH in, kort voordat Jack zijn directe afscheid en zijn vertrek naar vv Katwijk aankondigde. Die dubbele boodschap kwam stevig aan bij de spelers."

Veel zin
Het zal Johan Sturrus niet gemakkelijk vallen om ASWH te verlaten, zo mag worden ingeschat. "Dat klopt", zegt hij. "Ik heb hier zoveel mooie jaren mogen meemaken. Net zoals ik het in een eerdere fase van mijn loopbaan ontzettend fijn heb gehad bij SC Feyenoord, waarmee ik op de zondag succesvolle seizoenen meemaakte. Datzelfde plezier hoop ik straks ook bij vv Papendrecht te beleven. Ik heb veel zin om op Slobbengors aan de slag te gaan."

"Hoe het zal gaan verlopen, mijn eerste seizoen als hoofdtrainer?  Ik zal het gaan ervaren. De ambitie om er iets moois van te maken is in ieder geval honderd procent aanwezig!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 16 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 16 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 18 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 21 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 21 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 22 uur geleden