Richard Palm: ‘Het was een hele moeilijke keuze’
Richard Palm: ‘Het was een hele moeilijke keuze’ regio-voetbal.nl

Richard Palm: ‘Het was een hele moeilijke keuze’

Nieuws 15 keer gelezen

AALST - Roda Boys neemt komende zomer afscheid van Richard Palm. De middenvelder is dan twee seizoenen actief geweest op sportpark De Maaskant.

De 25-jarige middenvelder maakte medio 2016 zijn entree in Aalst, maar moest in in zijn debuutseizoen ruim vier maanden vanaf de tribune toekijken. Een stukje zwevend bot in zijn enkel moest operatief worden verwijderd, waarna hij lange tijd niet inzetbaar was in het seizoen waarin een nacompetitieplaats werd veiliggesteld.

 In het huidige seizoen is Palm wel een vaste waarde, waardoor zijn keuze om te stoppen op het eerste gezicht een opvallende beslissing lijkt. Toch heeft hij wel degelijk zijn redenen om het na twee seizoenen voor gezien te houden: “Sinds oktober werk ik als online marketeer in het centrum van Rotterdam, waar ik sinds vier weken ook een eigen huisje heb. Dat valt niet meer te combineren met het voetbal. Elke dinsdag en donderdag weet ik al voordat ik vertrek dat ik er anderhalf uur over ga doen om in Aalst te komen. Dat ga ik niet nog anderhalf jaar trekken.”

Dat wil overigens niet zeggen dat hij bij zijn keuze over één nacht ijs ging: “Het is een heel moeilijke keuze geweest, want ik heb het goed naar mijn zin. Maar het is nu gewoon qua afstand niet meer te doen. Ik hoop een club te vinden dichter bij huis, dat zou al veel schelen.”

Tot die tijd zet Palm zich in om zijn tijd in Aalst een mooi einde te geven: “Ik wil het mooi gaan afsluiten. Het doel is om naar de eerste klasse te gaan. We dachten de afgelopen weken dat het een heel moeilijk verhaal zou worden, maar als je het puntenverlies van Almkerk ziet kan het nog een leuke strijd gaan worden samen met Almkerk en Nivo.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 39 minuten geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01