Danny Buijs: 'Balans tegen Barendrecht moet maar eens veranderen'
Danny Buijs: 'Balans tegen Barendrecht moet maar eens veranderen' regio-voetbal.nl

Danny Buijs: 'Balans tegen Barendrecht moet maar eens veranderen'

Nieuws 7 keer gelezen

WERKENDAM - Zaterdag komt Barendrecht naar De Zwaaier. Kozakken Boys heeft gemengde gevoelens bij Barendrecht als tegenstander.

Natuurlijk overheerst het kampioenschap van de topklasse, dat de Werkendammers op 9 mei 2015 in Barendrecht binnenhaalden. “Dergelijke wedstrijden blijven hangen in je gedachten”, vertelt trainer Danny Buijs.

Hij gaat ook nog even terug naar augustus 2013 toen hij als speler van Kozakken Boys, in zijn eerste wedstrijd, twee keer scoorde tegen Barendrecht in het duel dat toen met 4-3 werd gewonnen. “Dat kan ik mij nog goed herinneren. Ik dacht dat ik twee keer met het hoofd scoorde. Heel bijzonder.”

Als trainer zat Buijs tegen Barendrecht vaker aan de verkeerde kant van de score. “Wij spelen over het algemeen goed tegen deze ploeg, maar vertalen dat niet altijd in punten. Die balans moet dit seizoen maar eens veranderen, om te beginnen komende zaterdag.”

Lachwekkend
Buijs gaat nog even terug naar zaterdag toen zijn ploeg knap met 1-2 bij de Koninklijke HFC won. “Al met al toch een verdiende overwinning. Onze keeper, Richard Arends, pakte bij 0-2 voor ons een paar goede ballen. Daarna hebben zij geen kansen meer gehad.”

Buijs gaat deze week met zijn spelers de procedure bij cornerballen nog maar eens doornemen. “Dat gaat zeker aandacht krijgen. Het is lachwekkend hoe wij dan staan te verdedigen. In de laatste wedstrijden krijgen wij twee goals tegen uit een corner. Bij HFC koppen ze ook nog een keer tegen de paal. Je kunt alles goed doen, maar als wij bij die momenten niet goed staan kunnen wij onnodig punten verspelen.”

Ignacio
Over de situatie rond spits Raily Ignacio is de Alblasserdammer kort. “Wij beschikken met El Azzouti, Moreira en Medani over voldoende vervangers, die deze positie kunnen invullen.”

Buijs heeft al eerder aangegeven dat zijn selectie in de tweede competitiehelft wat kleiner mag worden. “Ik geef geen namen aan wie eventueel verhuurd kan worden, maar weet dat de groep te groot is. Ik moet spelers aandacht geven die niet aan spelen toekomen. Voor de club is het financieel aantrekkelijk als er spelers verhuurd worden en voor een speler is het goed als hij aan voetballen toe gaat komen.”

Nieuwe club
Danny Buijs haalt lachend zijn schouders op bij het bericht dat deze week naar buiten kwam dat hij hoog op het verlanglijstje van IJsselmeervogels staat. “Altijd leuk om te horen dat clubs geïnteresseerd zijn. Ik voer op dit moment de eerste gesprekken met clubs, maar er is niets rond. Ik moet een goed gevoel bij een nieuwe club hebben. Ik wil graag naar het betaald voetbal, maar niet ten koste van alles.”         

(Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden