Ton Weenk (Sparta'30): 'Ik hoef niet alles op de kop te zetten'
Ton Weenk (Sparta'30): 'Ik hoef niet alles op de kop te zetten' regio-voetbal.nl

Ton Weenk (Sparta'30): 'Ik hoef niet alles op de kop te zetten'

Nieuws 11 keer gelezen

ANDEL - Sparta'30 beschikt sinds twee weken over een nieuwe voorzitter. Voormalig docent Ton Weenk volgt de teruggetreden Mariet Straver op. 

Nieuwe bezems vegen schoon. Maar zo wil Ton Weenk, de nieuwe voorzitter van het Andelse Sparta'30, er niet aan gaan staan. "Als je zoals ik er al een poos aan de zijlijn bij betrokken bent, vallen er altijd wel wat dingen op die verbeteringen behoeven. Maar het is absoluut niet zo dat ik alles op de kop moet gaan zetten. Er is daartoe geen enkele noodzaak. Samen met de andere bestuursleden ga ik natuurlijk kijken wat verbetering behoeft", opent de 49-jarige nieuwe preses.

"We hebben een relatief jong bestuur. Ik zie het als een uitdaging om via een ingezet proces de club verder te brengen dan waar we nu staan."

Geen vreemde eend
Ton Weenk (49) is op sportpark Jan Claesenhof de opvolger van de teruggetreden Mariet Straver. De inwoner van Andel werd een poos geleden benaderd voor het voorzitterschap nadat op de ledenvergadering al vier nieuwe bestuursleden waren benoemd. Weenk is geen vreemde eend in het Andelse. Hij vervulde al diverse functies, waaronder die van jeugdvoorzitter en is leider en vlagger van een jeugdteam. "En ik draai ook al enige tijd bestuurskamerdiensten mee."

Weenk groeide op in Dronten. Na een tussenstop in de Haarlemmermeer streek Weenk zeventien jaar geleden neer in het Land van Heusden en Altena. Eerst woonde  hij in Giessen en vervolgens koos hij domicilie in Andel waar hij aan het Prinsentuin-College doceerde. Docent is hij niet meer. Anno 2017 verdient hij zijn boterham met werkzaamheden in de ICT-branche.

Plannen nog niet naar buiten
Op de site van Sparta'30 laat Weenk in 'zijn welkomstwoord' weten dat de plannen en insteek van het nieuwe bestuur hem erg aanspreken. Weenk vindt niet dat de tijd rijp is om die plannen en insteek nu al uitbundig naar buiten te brengen. "Eerst zullen we die items binnen het bestuur verder bespreken. Ik wil daar nu niet verder over uitweiden."

Ton Weenk vindt zichzelf een pragmaticus. "Dat kan een kwaliteit zijn, maar ook een valkuil. Ik wil de vergaderingen zo efficiënt mogelijk leiden. Ik probeer altijd in oplossingen te denken en zie zo min mogelijk problemen. Mijn motto is: je kunt overal een probleem van maken, maar daar wordt het leven echt niet leuker van. Dat motto geeft me ook houvast."

Nieuwe hoofdtrainer
Eén van Weenk's eerste taken is het aantrekken van een nieuwe trainer voor Sparta'30 1 als opvolger voor de aan het einde van dit seizoen vertrekkende Frans van Wijk. "We willen graag een trainer die enthousiast met ons mee wil bouwen aan een nieuw elftal, een trainer die ook actief meedenkt over het technisch beleid en die tevens echt onderdeel is van de club", noemt Weenk functie-eisen op.

Met Frans van Wijk leek Sparta'30 een kundige opbouwtrainer te hebben binnengehaald. Maar de Wijk en Aalburger haakt af omdat hij zoals hij het zelf zegt geen perspectief ziet. Weenk: "Ik ben niet bij het aantrekken van Frans van Wijk betrokken geweest. Ik heb alleen de indruk dat het voor Frans van Wijk toch niet snel genoeg zou gaan om tot het juiste resultaat te kunnen komen."

Opbouwen
Momenteel beleeft Sparta'30 op het sportieve vlak mindere tijden mede doordat een aantal oudere spelers terugtrad. In Andel hopen ze dat het tij keert. Weenk heeft op dat gebied ook een sportieve doelstelling. "Stel dat ik over vijf jaar zou stoppen. Dan zou ik qua beleid de club graag goed op orde hebben en ik zou ook graag willen dat het eerste elftal dan een klasse hoger speelt."

Of dit laatste kans van slagen heeft zonder spelers van buitenaf laat Weenk vooralsnog in het midden. "Eerst het team maar eens opbouwen. Tegen die tijd zien we dan wel weer."

Accommodatie
Qua accommodatie heeft Sparta'30 de zaken goed op een rijtje, vindt Weenk. "Als ik het vergelijk met andere clubs hebben we een prima accommodatie. Het kunstgrasveld is er ook al en daarmee ging een grote wens in vervulling. Alleen willen we de kantine wat moderniseren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden