Tricht en Hardinxveld willen boven de streep komen
Tricht en Hardinxveld willen boven de streep komen regio-voetbal.nl

Tricht en Hardinxveld willen boven de streep komen

Nieuws 2 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Tricht en Hardinxveld willen in de tweede klasse allebei boven de streep komen. Daartoe is zaterdag in Tricht voor beide clubs alleen een zege in dit inhaalduel voldoende, want met twee punten achterstand op Wilhelmina’26 en SV Meerkerk staan Tricht en Hardinxveld momenteel op de posities die straks tot degradatieduels zullen veroordelen.

Hardinxveld begon de competitie niet best met drie nederlagen, maar bleef daarna met knappe winst in Woudrichem en twee keurige remises tegen Papendrecht en Pelikaan ongeslagen. Tricht startte met een fraai gelijkspel tegen Almkerk en behaalde na duidelijk verlies in Papendrecht de enige zege door de puntloze hekkensluiter SVW in Gorinchem te verslaan.

Defensief blijft Tricht echter erg kwetsbaar. Na nederlagen tegen Nivo Sparta en Heukelum leverde daarom ook de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26 slechts een 3-3 gelijkspel op. Voor zowel Tricht als Hardinxveld is een overwinning zaterdag belangrijk want voor beide teams moet directe handhaving in de tweede klasse ook dit seizoen het voornaamste doel zijn.

SC Everstein-OSM’75
SC Everstein werkte zich vorig weekend dankzij keurige 3-0 thuiswinst op Maarssen in de derde klasse district West 1 aardig omhoog op de ranglijst. Tegen OSM’75 uit Maarssenbroek heeft SC Everstein zaterdag weer een thuiswedstrijd. Beide teams hebben uit zes duels zeven punten vergaard. De winnaar van dit treffen in Everdingen kan onderaan het linkerrijtje van de ranglijst aansluiten. Dat zal SC Everstein tegen OSM’75 ongetwijfeld willen bereiken.

In verband met deze inhaalmatch voor de competitie is de bekerwedstrijd van SC Everstein thuis tegen Streefkerk uitgesteld naar dinsdagavond 14 november. Dan zal in Everdingen duidelijk worden welke derdeklasser tot de volgende bekerronde zal doordringen.

Ophemert-SBV
Vanwege het vijftigjarig bestaan en de jubileumfestiviteiten van voetbalclub Ophemert werd de competitiewedstrijd Ophemert-SBV afgelopen weekend uitgesteld naar zondag 12 november. Dan krijgt Ophemert dus een uitgelezen kans om na zes nederlagen in de vijfde klasse het eerste competitiesucces te gaan behalen. Tegenstander SBV uit Haren staat immers met slechts één punt voorlaatste en moet dus zondag door Ophemert op de ranglijst via een zege kunnen worden gepasseerd.

Bekerderby Haaften-WNC
De derby tussen Haaften en WNC is zaterdag in Haaften een regionale topper in het bekerprogramma waarin de eerste knock-out ronde wordt afgewerkt. Het is lang geleden dat beide clubs tegen elkaar voetbalden. In competitieverband ontmoetten beide clubs elkaar immers in januari 2005 voor het laatst toen WNC in dat seizoen na twee nipte zeges tegen Haaften enkele maanden later via een drukbezochte beslissingsmatch tegen Herovina in Heukelum kampioen in de vierde klasse werd.

Nu spelen beide ploegen in een hogere klasse en vooral WNC doet dat al geruime tijd. Natuurlijk start de twee klassen hoger voetballende eersteklasser WNC in Haaften als favoriet, maar derdeklasser Haaften zal er op eigen veld zeker op gebrand zijn om tegen de naburen uit Waardenburg voor een bekerstunt te zorgen.

Schelluinen-LRC
Net als klassegenoot WNC treft ook LRC in de beker een derdeklasser in een uitmatch. Schelluinen zal in de Alblasserwaard voor de Leerdamse eersteklasser de tegenstander zijn. Normaliter zou LRC dit cupduel in Schelluinen moeten kunnen winnen doch een verrassing blijft ook in het bekervoetbal nu eenmaal altijd mogelijk. Schelluinen zal er zeker op azen.

De Alblas-HSSC’61
HSSC’61 is de vijfde club uit de regio Leerdam die nog voor de beker meedoet. De Heicopse ploeg gaat op bezoek bij De Alblas, dat in de competitie mooi ongeslagen op kop gaat. In dit cupduel tussen twee derdeklassers zal HSSC’61 het dus erg lastig krijgen, want HSSC’61 presteert nog niet zo overtuigend en incasseert vooral vaak erg veel tegengoals. Dat kan tegen het productieve De Alblas wel eens weer fataal zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 17 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33