SV Lopik-Benschop: De With contra De With
SV Lopik-Benschop: De With contra De With regio-voetbal.nl

SV Lopik-Benschop: De With contra De With

Nieuws 4 keer gelezen

LOPIK/BENSCHOP - SV Lopik en Benschop treffen elkaar zaterdag voor het tweede achtereenvolgende jaar in competitieverband. De Lopikse spits Ardy de With (21) wil de twee nederlagen van vorig seizoen wegpoetsen met een klinkende zege. Zijn collega-spits Martijn de With (24) van Benschop hoopt voor zijn team opnieuw matchwinnaar te zijn.

Beide aanvallers dragen de achternaam De With, maar zijn geen familie van elkaar en kennen elkaar nauwelijks. ,,Ik speel nu voor het derde seizoen in het eerste elftal,” zegt Ardy de With bescheiden. ,,In mijn eerste jaar was Lopik nog vierdeklasser en het scoren ging mij toen gemakkelijk af. In de derde klasse zijn de verdedigers fysiek sterker. De teller staat nu op drie goals in vijf duels."

"Vorig seizoen speelden we slecht tegen Benschop. Uit verloren we met 1-0 (doelpunt Martijn de With, WK) en thuis met 0-3. Nu zijn we de competitie goed gestart en ik denk dat we niet kansloos zijn dit keer. De onderlinge sfeer in het elftal is uitstekend. Het elftal is goed op elkaar ingespeeld. Met Jonathan Werrie, Dave van de Akker, Bas Landman en Jordi van de Berg speel ik al jaren. In Davy Boon heeft Lopik nog een speler die gemakkelijk scoort.”

Overal inzetbaar
Benschop beschikt naast Martijn de With ook over Thomas Banfi en David Verweij die regelmatig het net vinden. ,,Ik ben overal inzetbaar,” merkt Martijn de With vol zelfvertrouwen op. ,,In de laatste bekerwedstrijd stond ik in de achterhoede. Scoren deed ik dit seizoen niet veel. Vanaf mijn zeventiende maakte ik de opmars naar de eerste klasse mee. Hoe hoger ik kwam te spelen, des te moeilijker werd het om een goal te maken. Nu we weer derdeklasser zijn, krijgen we volop kansen. Vorig jaar wonnen we met 0-3 in Lopik net toen hun scorebord voor het eerst in gebruik genomen werd, haha.”

Fit
Aanvankelijk gaven beide spelers aan niet echt bezig te zijn met de derby van aankomende zaterdag, totdat Ardy de With aan zijn naamgenoot vroeg of David Verweij wel kan spelen. ,,Nou, hij doet er alles aan om fit te zijn,” was Martijns antwoord. Plots werd geïnformeerd of Lopikenaar Reda Reddam, die vorige week een rode kaart opliep, nog geschorst was en of de Groninger student Melvin Lamens inzetbaar is bij Lopik. ,,Beiden zitten bij de selectie,” vulde Lopik-trainer Bertus van Schaik glimlachend aan.

Fietsende fans
De derby leeft wel degelijk, zowel bij de spelers als bij de begeleiders en het publiek. Vanuit Benschop vertrekt bij goed weer een peloton fietsende fans. Bij de vaste aanhang van SV Lopik zal niemand ontbreken. Behalve de eer staat de koppositie en het behalen van de periodetitel op het spel. Lopik staat met DOSC uit Den Dolder aan kop. Benschop volgt als nummer drie op slechts een punt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden