Thijs van den Berg wil met Achilles Veen naar derde divisie
Thijs van den Berg wil met Achilles Veen naar derde divisie regio-voetbal.nl

Thijs van den Berg wil met Achilles Veen naar derde divisie

Nieuws 35 keer gelezen

VEEN - Vorig seizoen probeerde hoofdklasser Achilles Veen voor het derde jaar op rij via de nacompetitie de derde divisie binnen te stappen. Maar het werd geen driemaal is scheepsrecht. Achilles faalde opnieuw. Dus hijsen de Veeners zich ook dit seizoen in het hoofdklassetenue.

“Ik denk dat we aan het einde in de breedte van de selectie net wat kracht misten”, oordeelt aanvoerder en centrale verdediger Thijs van den Berg. “Eigenlijk misten we alle drie die seizoenen op het eind telkens teveel basisspelers om ons te kunnen plaatsen.”

Zaterdag begint voor de groenwitten met het thuisduel tegen Argon een nieuw seizoen. Het lijkt dat het danig gerenoveerde Achilles Veen in de breedte nu wel sterk genoeg is. Maar rond het tijdstip waarop het interview met de 26-jarige adviseur facilitaire zaken bij een zorginstelling plaatsvindt zijn er plotseling vraagtekens omdat Rowin van Zaanen en Jelle Strijtveen net hebben laten weten af te haken. Tel daarbij op dat Bas van Loon en Kees Schellekens nog terug moeten komen van een blessure en een vraagteken hangt boven de blessure van nieuweling Sem van der Pijl is het qua breedte toch nog afwachten geblazen.

Zware competitie
Doemdenken doet Thijs van den Berg niet. “Het wordt een zware competitie. We zijn niet de enige club met ambities. Ik denk dat vijf of zes clubs de dienst uit gaan maken. Wij moeten daar bij zijn. Het zou een tegenvaller zijn als we daar buiten vallen. Ik denk dat onze selectie toch wederom sterker is geworden.”

Vaste kern
Thijs van den Berg begint bij Achilles aan zijn vijfde seizoen. In zijn eerste seizoen vocht hij nog tegen degradatie. Vervolgens werd het niveau hoger en hoger en draaiden de Veeners mee in de top. Hoog tijd om een derdedivisiekostuum aan te meten.

“Je speelt een aantal jaren op een bepaald niveau. Je hikt telkens tegen de top aan. Er is een soort vaste kern in het team, die tussen de 25 en 30 jaar is, die de derde divisie mee wil maken. Er wordt weleens gezegd: moeten we wel willen spelen in de derde divisie ? Ik denk: als je promoveert heb je het ook verdiend. Dan moet je voor een niveau hoger niet weglopen. Het zal allemaal wel een stuk professioneler zijn dan en het zal van de club wel iets meer vragen, maar mijn inziens schrikt de club daar niet van.”  

SteDoCo
Als het aan Thijs van den Berg ligt gaat Achilles ervoor. “De selectie hebben we er ook voor. Al wordt het moeilijk. Afgelopen jaren is er ook geen enkele club in onze klasse op de sloffen kampioen kunnen worden. Er zijn teveel ploegen die het elkaar lastig maken.”

Van den Berg geeft SteDoCo als eerste een voorlopig kampioensticket. “Die hebben een trainer aangetrokken voor de derde divisie. Die ploeg wil gelijk weer terug. Noordwijk zal ook weer meedoen. Rijnvogels, RVVH en Hoek natuurlijk ook.”

Ex-profs
Vorig seizoen blonk het hart van de defensie van Achilles uit. Het duo Bas van Loon/Thijs van den Berg was een onneembare vesting. De blessure van compagnon Van Loon slechtte echter de muur. Voorlopig zal Van den Berg ex-prof Maarten Boddaert naast zich krijgen. “Ik denk dat het prima zal gaan met Maarten. Hij heeft veel ervaring. Heeft ook bij FC Den Bosch op die plaats gespeeld. We zien wel wat het wordt.”

Met Boddaert en Joep van den Ouweland monsterden bij Achilles twee ervaren ex-profs aan. Van den Berg rook zelf ooit ook aan een echte profvoetballerstatus, maar twee langdurige blessures op  ongelukkige momenten bij Willem II (waar hij vanaf zijn 9e tot zijn 21e speelde) trokken er een streep door. Hij maakte nog wel met FC Den Bosch een paar speelminuten in de Jupiler League, maar meer zat er niet in.

Weemoedig is hij niet. “Maar ik had het weleens willen zien als ik niet geblesseerd was geraakt”, aldus de Oisterwijker, die in die periode wel op knappe wijze zijn VWO voltooide.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 1 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01