Brons voor Joëlle de Bondt op EK Beach Soccer
Brons voor Joëlle de Bondt op EK Beach Soccer regio-voetbal.nl

Brons voor Joëlle de Bondt op EK Beach Soccer

Nieuws 2 keer gelezen

NAZARÉ • Voor Joëlle de Bondt uit Langerak is de zomerperiode goed begonnen. Met het Nederlands vrouwenelftal pakte ze afgelopen zondag een bronzen plak op het EK Beach Soccer in het Portugese Nazaré.

Een medaille met een dubbel gevoel. Want na een 2-1 overwinning op regerend Europees kampioen Spanje in de eerste wedstrijd, werd een 3-0 voorsprong tegen Engeland alsnog weggegeven (3-4 verlies). Daardoor kon tegen Tsjechië (1-0 winst) ‘slechts’ de derde plek nog kon worden veiliggesteld.

“Die nederlaag tegen Engeland was flink balen, ja”, blikt de ex-speelster van SteDoCo en Groot-Ammers terug. “Ik had in die wedstrijd al twee keer gescoord, maar in de slotfase miste ik wel een penalty. Toch ben ik heel blij met onze derde plek. Ik heb zelf een sterk toernooi gespeeld en ook als team hebben we onszelf laten zien.”

Voor Joëlle, sinds drie seizoenen spelend bij DTS Ede, en het Nederlands vrouwenteam was dit het beste resultaat ooit op het EK Beach Soccer. Vorig jaar werd de ploeg nog vijfde na een derde plek in de poulefase achter Spanje en Portugal.

Mentale klap
“We gingen dit jaar naar Portugal toe om in de top-3 te eindigen. Dat is gelukt, maar als we een iets betere tweede periode tegen Engeland hadden gespeeld, had er zeker meer ingezeten. Dat zij nog terugkwamen tot 3-3 was voor ons een mentale klap. En mijn gemiste strafschop herhaalde zich na afloop ook wel een paar keer in mijn hoofd. Wat als die er wel in was gegaan? Even jammer, maar na een warme ontvangst op Schiphol overheerst nu wel blijdschap.”

Naast enkele vriendschappelijke interlands met het beachteam, maakt de 20-jarige middenvelder zich langzaamaan ook alweer klaar voor een nieuw seizoen veldvoetbal. Daarbij is de doelstelling niks minder dan het algeheel landskampioenschap voor vrouwenamateurteams. Een titel die DTS Ede in 2016 al eens pakte, na een 2-0 overwinning op Fortuna Wormerveer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 2 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 2 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 7 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 7 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 8 uur geleden