Asperen ontvangt koploper Woudrichem
Asperen ontvangt koploper Woudrichem regio-voetbal.nl

Asperen ontvangt koploper Woudrichem

Nieuws 13 keer gelezen

REGIO LEERDAM -  Asperen speelt zaterdag in de derde klasse D thuis tegen de sterke koploper Woudrichem. Om veilig te komen heeft Asperen nog heel wat punten nodig. Na de sterke competitiestart met onder meer ruime thuiswinst op NEO’25 werd op eigen veld niet meer gewonnen. Tegen Woudrichem zou een gelijkspel voor Asperen al een prima prestatie zijn, want in Woudrichem werd met 3-0 verloren en de Brabanders wonnen tot dusverre behoudens één nederlaag in Sleeuwijk al hun competitieduels. Scheidsrechter zaterdag is arbiter Willem Kuijntjes uit Zuilichem.

In de eerste klasse gaat LRC zaterdag bij Heinenoord op bezoek. Beide clubs waren vorig seizoen nog hoofdklasser. Heinenoord miste slechts op een haar na de eerste periodetitel en is nadien wat teruggevallen. Misschien biedt dat LRC in de Hoekse Waard zicht op revanche voor de 0-3 thuisnederlaag tegen Heinenoord. Op de voorlaatste plaats heeft LRC zo’n succes inmiddels ook dringend nodig in de strijd tegen nieuwe degradatie.

WNC-MZC’11
WNC speelt thuis tegen hekkensluiter MZC’11 waarvan in Zierikzee met 0-3 werd gewonnen. Met keurige remises tegen Heinenoord en Oude Maas behaalden de Zeeuwen vlak voor de winterpauze als debutant eindelijk hun eerste punten. Vorige week was het bijna weer een gelijkspel, maar Oranje Wit won nog nipt ver in blessuretijd. WNC presteert dit seizoen nogal wisselvallig maar na de knappe 0-3 winst bij SHO zou in Waardenburg alles minder dan een zege tegen MZC’11 zaterdag zeker een tegenvaller zijn.

BLC-Heukelum
In Den Bosch wordt het duel tussen hekkensluiter BLC en Heukelum heel belangrijk in de onderste regionen van de tweede klasse. Thuis verloor Heukelum teleurstellend met 0-2 van BLC, maar ditmaal kan Heukelum zich in dit treffen tussen twee vorig seizoen gepromoveerde ploegen op het Bossche kunstgras zeker geen nieuwe nederlaag veroorloven.

Tricht is in Wijk bij Duurstede bij CDW te gast en zal daar zeker één punt moeten halen om na de opmars nu ook boven de rode streep te blijven. Gezien het 1-3 thuisverlies tegen CDW zal dat voor Tricht echter geen sinecure zijn, want CDW presteert als debutant met een vierde plaats boven verwachting.

Uitduels voor HSSC’61 en SC Everstein
HSSC’61 en SC Everstein spelen in de derde klasse C allebei een uitwedstrijd. HSSC’61 voetbalt in Streefkerk, dat net als de Heicopse ploeg een middenmoter is die overigens nog best wat punten kan gebruiken. Thuis won HSSC’61 met 4-1 van Streefkerk, maar nu zal het krachtsverschil veel kleiner zijn.

SC Everstein staat alleen voorlaatste in de rangschikking en zal zich flink moeten verbeteren om de degradatienacompetitie te kunnen ontlopen. Nu treft de club uit Everdingen het niet dat subtopper De Alblas de tegenstander is. Gezien de stand op de ranglijst en de eerdere 0-2 winst start De Alblas thuis duidelijk als favoriet.

Haaften-SV Capelle
Haaften wil in de derde klasse D zo snel mogelijk boven de rode streep zien te komen. Dan is zaterdag thuiswinst op middenmoter SV Capelle nodig. In Brabant werd onnodig met 3-0 van deze ervaren opponent verloren, maar op eigen veld zouden de kostbare punten voor Haaften wel eens haalbaar kunnen zijn. Leerdam Sport is door het terugtrekken van het Bossche TGG in deze nu uit dertien clubs bestaande derde klasse D zaterdag voor de competitie vrijaf. De Leerdammers benutten zaterdag die gelegenheid voor het spelen van een oefenwedstrijd in Gameren tegen GVV’63 dat als koploper in de vierde klasse D dan ook een rustdag heeft.

SVS’65-Arkel
SVS’65 ontvangt zaterdag overbuur Arkel, waarvan in september uit verrassend en heel knap met 0-2 werd gewonnen. ASV Arkel behoort in de spannende vierde klasse D tot de diverse titelkandidaten en zal ditmaal op het kunstgras in Spijk wel willen winnen. Aan SVS’65 de zware taak om dit in deze derby te voorkomen.

Herovina moet in Herwijnen opnieuw van het Tielse TEC winnen om de titelrace met vooral GVV’63 en Arkel te kunnen blijven volhouden. MVV’58 dient thuis na de teleurstellende 1-0 nederlaag in de Bommelerwaard wel over Kerkwijk te zegevieren om aansluiting met de kopgroep te behouden. Vuren wil thuis tegen Well de opmars van vlak voor de winterpauze proberen voort te zetten. ASH gaat in Brakel tegen de hekkensluiter pogen eindelijk de eerste uitzege van deze competitie te behalen.

Beesd-GVV
Beesd speelt zondag in de vierde klasse F thuis de derby tegen GVV, dat door de eerste nederlaag van koploper Theole ineens weer terug in de kampioensrace is gekomen. In Geldermalsen verloor Beesd met 4-0 ruim van GVV, maar nu zal het beter moeten gaan want zo royaal is de marge van Beesd op de plaatsen voor degradatienacompetitie na het verlies bij BZS nu ook weer niet meer.

Rhelico ontvangt het sterke FC Schadewijk, waarvan in Oss met 4-1 duidelijk werd verloren. De Brabanders grossieren in uitduels in remises en zo’n gelijkspel moet Rhelico daarom zondag ook minstens in Rumpt zien te houden. Dan blijft Rhelico voorlopig in de redelijk veilige middenmoot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 1 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 2 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 4 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 6 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 6 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 7 uur geleden