Honderd extra parkeerplaatsen bij Nivo Sparta
Honderd extra parkeerplaatsen bij Nivo Sparta regio-voetbal.nl

Honderd extra parkeerplaatsen bij Nivo Sparta

Nieuws 8 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Begin februari start de aannemer met de reconstructie van het parkeerterrein bij de Sportcomplex De Watertoren. Ook worden de fietsroutes aangepast tussen de rotonde bij De Watertoren en de rotonde bij de Nieuwe Tijningen in Zaltbommel. Bij de sportverenigingen Nivo Sparta en MHC Bommelerwaard komen meer dan 100 extra parkeerplaatsen alsook vrijliggende voet- én fietspaden. De fietsvoorzieningen tussen de beide rotondes langs de Steenweg worden gestroomlijnd.

De wijzigingen van de verkeerssituatie komt de veiligheid van alle weggebruikers ten goede. Wethouder Han Looijen: “De veranderingen zijn omvangrijk, maar we zijn blij dat er straks meer ruimte is voor auto’s en fietsers, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Het stemt positief dat het ontwerp tijdens de inloopavond op 13 december 2016 goed is ontvangen. Ook de twee sportverenigingen zijn tevreden over de verbeteringen.”

Planning werkzaamheden
De aanbesteding van de werkzaamheden is eind januari. Na aanbesteding start de aannemer begin februari met de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april klaar. Dat hangt onder andere af van de weersomstandigheden. Tijdens de bouwfase is duidelijke bewegwijzering aanwezig om de weggebruikers door de tijdelijke situatie te loodsen. De aannemer spant zich in om mogelijke afsluitingen te beperken.

Aanpassingen parkeerterrein sportpark
Er komt een flinke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen op het sportpark. Aan de zuidzijde van de rijbaan van de oude N322 (Van Heemstraweg) komen over de gehele lengte langs- en haaks-parkeervakken. Hierdoor verdwijnen ongeveer 18 bestaande populieren. De gemeente bekijkt de mogelijkheden voor nieuwe aanplant van groen. Momenteel zijn er 219 parkeerplaatsen, dit worden 325. Ook komen er zes mindervalidenparkeerplaatsen en komt er een parkeer- en keervoorzieningen voor bussen.

Tussen de rotonde bij de watertoren en de ingang van MHC komen een vrijliggend fiets- én voetpad. Tussen bedrijventerrein De Wielkamp en de parkeervoorzieningen op de Van Heemstraweg komt een wandelvoorziening, zodat zowel doordeweeks als in het weekeinde het parkerend publiek voor de bedrijven en de sportverenigingen veilig kan lopen naar plaats van bestemming. De gehele rijbaan wordt 30 km-zone, inclusief de bijbehorende drempels en wegversmallingen.

Bij de rotonde Watertoren komt een vrijliggend fietspad rondom de gehele rotonde. Hiermee ontstaat een vloeiende koppeling tussen het sportcomplex en de verschillende wijken van Zaltbommel. Het fietspad op de Steenweg tussen de rotonde Watertoren en rotonde Nieuwe Tijningen aan de zijde van het politiebureau wijzigt van tweerichtingen in éénrichtingsverkeer richting de binnenstad. Het fietspad aan de andere zijde van de Steenweg blijft ongewijzigd. De doorgaande fietsverbinding op de rotonde aan de zijde Thorbeckestraat wordt gewijzigd. Daardoor is het overzichtelijker voor het verkeer op de rotonde. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 13 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden