Zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup begint 27 december
Zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup begint 27 december regio-voetbal.nl

Zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup begint 27 december

Nieuws 116 keer gelezen

GORINCHEM - Nog een paar dagen en dan gaat de eerste editie van de Proxsys Cup van start. Op 27 december trappen SVW en Schelluinen het zaalvoetbaltoernooi in de Gorinchemse Oosterbliek af.

De Proxsys Cup is daarmee de opvolger van de Champions Cup, dat dit jaar na negentien succesvolle seizoenen geen twintigste editie organiseerde.

Organisator Michiel van Zanten heeft er namens het nieuwe bestuur zin in: "Na een lange periode van voorbereiding hebben we het idee dat alles inmiddels op zijn poten staat. We zijn blij dat we naast een toernooi voor de senioren ook een opzet hebben kunnen maken voor de dames, G-spelers en junioren. Het is spannend wat er op ons af gaat komen, maar we zien het wel", blikt hij vooruit.

Geen Kozakken Boys en SteDoCo
Aan de seniorenvariant van de Proxsys Cup zullen 24 regioteams deelnemen, geselecteerd op basis van de regionale ligging vanuit Gorinchems oogpunt. De grote afwezige is Kozakken Boys. De Werkendamse tweededivisionist zegde (overigens al voor de loting) af en komt ook niet met het tweede elftal opdagen. Van Zanten: "Jammer, maar we treuren er niet te lang om. We wisten dat er een hoop animo was voor het toernooi en dus stonden er genoeg clubs in de rij om Kozakken Boys te vervangen." Herovina werd als nummer 25 op de lijst de club die het gat opvult.

Inmiddels is ook SteDoCo afgehaakt. De Hoornaarse derdedivisionist wordt vervangen door Hardinxveld.

Nog geen stadsderby
Opmerkelijk is dat alle Gorinchemse ploegen elkaar in de groepsfase ontlopen. Van Zanten spreekt namens de organisatie van 'een mooie loting'. "We hebben bewust voor een vrije loting zonder groepshoofden gekozen. Daarom vinden we het ook wel mooi dat de Gorinchemse clubs elkaar in de groepsfase nog ontlopen. Daardoor is de kans groter dat we in de knock-outfase een stadsderby krijgen. Voor het publiek altijd leuk."

Videobeelden
Tot en met de finaledag op 7 januari 2017 zet de organisatie in op het bezoek van om en nabij de 22.000 toeschouwers. "En als we daar de mensen die bij de jeugd-, dames- en G-wedstrijden komen kijken nog bij optellen, zal dat aantal naar verwachting nog hoger uitvallen."

Om tegemoet te komen aan de wensen van het publiek zullen er dit jaar ook videobeelden worden gemaakt. De organisatie heeft zichzelf daarbij ten doel gesteld om iedere wedstrijd kort samen te vatten. Van Zanten: "We leven in een digitaal tijdperk en daarom was dit een wens van ons. Het is voor geïnteresseerden altijd leuk om hun eigen cluppie terug te zien en iets mee te krijgen van de wedstrijdbeleving." De video's zullen worden gepubliceerd op het eigen YouTube-kanaal van de Proxsys Cup en zullen ook te zien zijn op Regio-Voetbal.

www.proxsys-cup.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden