Teleurgestelde Pieter Tuns: 'Ze vinden drie jaar genoeg'
Teleurgestelde Pieter Tuns: 'Ze vinden drie jaar genoeg' regio-voetbal.nl

Teleurgestelde Pieter Tuns: 'Ze vinden drie jaar genoeg'

Nieuws 14 keer gelezen

AALST – Het contract van Pieter Tuns wordt na dit seizoen niet meer verlengd. Dat kwam behoorlijk onverwachts voor de ervaren trainer die bij de tweedeklasser momenteel aan zijn derde seizoen bezig is.

Op dinsdagavond kreeg hij de mededeling te horen. Een gesprek was het volgens de 62-jarige hoofdtrainer niet te noemen: “Het heeft nog geen vijf minuten geduurd. Het bestuur had alleen maar de mededeling dat ze niet met me verder gaan. Ze vinden dat het na drie jaar genoeg is geweest. Dat heb ik te accepteren, maar het verbaasde me wel.”

Verder dan die verklaring kwam het volgens Tuns niet: “Nee, dat drie jaar genoeg is. Dat is de enige reden”, aldus de trainer die in de zomer van 2014 het stokje op sportpark De Maaskant overnam van Gerrie Schaap.

Volop chemie
Na de eerste seizoenshelft is Roda Boys, tegen de verwachting in, nog volop in de titelstrijd in de tweede klasse F verwikkeld. Bovendien greep het vlaggenschip van de Aalsterse club de eerste periodetitel, zonder een wedstrijd  te verliezen. Tuns zag het nieuws dan ook niet aankomen: “Ik had het niet verwacht, nee. Ik heb het heel goed naar mijn zin en het allerbelangrijkste is dat de chemie tussen mij en de groep volop aanwezig is. Als je drie jaar bijna dezelfde groep hebt gehad, kan de club zeggen dat het verhaaltje uit is, maar dat is juist niet zo. Afgelopen jaar had het wel gekund, maar met ingang van het nieuwe seizoen heb ik bijna een geheel nieuwe groep gekregen. De sfeer is goed, ze komen allemaal trainen en deze groep is tot veel in staat. Ik vind het echt jammer dat het nu hier eindigt.”

Supergoed afmaken
Ondanks het slechte nieuws wil de trainer die eerder al een periode trainer was van Roda Boys nog alles halen uit het restant van zijn dienstverband. “We gaan het proberen zo supergoed mogelijk af te maken en we gaan keihard werken voor een goede klassering.”

Hoewel hij inmiddels de zestig is gepasseerd, denkt Tuns nog niet aan stoppen: “Ik heb altijd gezegd dat ik pas stop als ik mijn tas niet meer met plezier inpak en dat is zeker niet het geval. Het is dus niet zo dat ik mijn voetbalschoenen aan de wilgen hang. Ik zou heel graag nog doorgaan; het liefst bij een zaterdagclub.”

De trainer eindigt met een glimlach: “En mijn laatste club wordt FC Rollator.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57