Arian van Herk (Lekkerkerk): ‘We moeten blijven genieten, want het kan altijd een keer minder gaan’
Arian van Herk (Lekkerkerk): ‘We moeten blijven genieten, want het kan altijd een keer minder gaan’ regio-voetbal.nl

Arian van Herk (Lekkerkerk): ‘We moeten blijven genieten, want het kan altijd een keer minder gaan’

Nieuws 105 keer gelezen

LEKKERKERK - Lekkerkerk maakt dit seizoen een verrassende eerste competitiehelft door. De ploeg uit de Krimpenerwaard won de eerste tien wedstrijden op rij en maakte daarmee indruk. Tegen Hillegersberg en DRL (za) werden daarna echter twee nederlagen geleden, waardoor Lekkerkerk inmiddels achter Zwarte Pijl de tweede plaats inneemt.

Voetbal Rotterdam had een intevriew met trainer Arian van Herk. “Het bevalt hartstikke goed. De samenwerking met de staf gaat goed en we hebben een jonge, gemotiveerde spelersgroep waar nog genoeg te verbeteren is. Het is vooral prettig om niet afhankelijk te zijn van andere trainers bij andere teams en heel gericht te werken met je eigen team. Daarnaast leer ik veel in de samenwerking met bijvoorbeeld de trainer van het tweede en de overige stafleden en randzaken.”

Lekkerkerk startte met tien winstpartijen en heeft nu een kleine dip. “Dit seizoen is inderdaad ruim boven verwachting gestart. Zonder duidelijke doelstelling om te promoveren, stonden wij lange tijd bovenaan. Lekkerkerk zat in een soort flow en wij hebben eigenlijk elke wedstrijd terecht gewonnen. Misschien hebben we iets boven onze stand geleefd, maar dat zullen we later pas zien. Als trainer probeer ik te benadrukken dat we moeten blijven genieten van hoe het nu gaat, omdat het altijd een keer minder kan gaan.”

Op zichzelf
De laatste twee weken werden er geen punten gehaald. Conclusies aan die nederlagen weigert Van Herk te verbinden. “Tegen Hillegersberg gaven we niet thuis, daar verloren we terecht, maar onnodig. Een kwartier voor tijd was nog 3-3. Tegen DRL hadden we moeten winnen, maar we beloonden onszelf niet. Voor rust kregen we zeker zes opgelegde kansen, maar toch gingen we met 1-0 rusten. DRL wist na rust de wedstrijd te kantelen, maar creëerde desondanks maar drie kansen en waren heel effectief door twee keer te scoren. Dit zijn twee nederlagen die op zichzelf staan, daar moeten we geen conclusie aan verbinden. Aanstaande zaterdag uit bij Zwarte Pijl hebben we weer een mooie uitdaging.

Lekkerkerk weigert zich favoriet voor de titel te noemen, maar staat toch bovenin de vierde klasse D. “Lekkerkerk wil zich dit seizoen handhaven op de plek waar we nu staan. We staan met vier ploegen erg dicht bij elkaar en doen weinig voor elkaar onder. De onderlinge uitslagen zijn altijd met kleine verschillen. Er is bij ons geen druk, we hebben de eerste periode als bonus al binnen en we gaan gewoon verder met waar we mee bezig zijn.”

(bron: Voetbal Rotterdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 6 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 9 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden