Arkel wordt volgende krachtproef voor verrassende nummer 3 Lekvogels
Arkel wordt volgende krachtproef voor verrassende nummer 3 Lekvogels regio-voetbal.nl

Arkel wordt volgende krachtproef voor verrassende nummer 3 Lekvogels

Nieuws 138 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Met een voorlopig derde plaats is Lekvogels een aangename verrassing in de 4e klasse D. Komende zaterdag lonkt zelfs de nummer 2-positie. Bij winst op streekgenoot ASV Arkel gaat Lekvogels als runner-up de winterstop in.

Dat wordt overigens geen appeltje-eitje, want Arkel wil bovenin ook aansluiting houden. En dus is er sprake van een topper op Het Bosch. Regio-Voetbal zal er bij zijn.

Derdedivisionist SteDoCo liet afgelopen weekend een lelijke steek vallen tegen Jong Almere City FC. Het is zaak die misstap te repareren tegen VVOG. Maar dat zal in Harderwijk niet meevallen. Bij Hoornaarse winst komt SteDoCo in punten weer naast VVOG.

Met winst op FC Breukelen deed Sliedrecht goede zaken. Een passend vervolg tegen Ter Leede zou prettig zijn, maar het is wel de nummer 3 van de hoofdklasse A die naar het Baggerdorp komt.

Nieuw-Lekkerland is in 1C weggezakt naar het rechterrijtje. Herstel tegen koploper Rijsoord zal niet meevallen.

2F
SV Meerkerk is op eigen veld tot nu toe onverslaanbaar. Een status die de ploeg van Theo de Boon ook tegen nummer 2 Roda Boys/Bommelerwaard graag zal willen vasthouden. Hardinxveld heeft hele andere zaken aan het hoofd. De ploeg staat laatste in 2F en moet vol aan de bak tegen de goed presterende debutant Brederodes. GJS is net als SV Meerkerk baas op eigen veld. Of koploper DeltaSports dat ook heeft moeten ervaren, weten we zaterdagmiddag tegen vijven.

2D
In de westelijke 2e klasse staan Alblasserdam en Papendrecht er niet rooskleurig op. Hekkensluiter Alblasserdam treft in Krimpen de nummer voorlaatst DCV. De eerste overwinning smaakte zoet, dus wie weet wat er zo kort voor de winterstop nog meer in het vat zit. Papendrecht zal Piershil willen verrassen, maar dat is achter Heerjansdam wel de trotse nummer 2.

3C
In 3C is het 2 voor 12 voor hekkensluiter VVAC, dat pas één keer won. Een uitzege (dat zou de eerste zijn) zou zo vlak voor de winterstop een geweldige opsteker betekenen voor de mannen van Ton Heijstek. Maar VVAC treft een Groote Lindt in vorm. De Zwijndrechtenaren hebben zich de afgelopen weken, na een miserabele start, gestaag omhoog gewerkt.

Streefkerk is tegen nacompetitiekandidaat Drechtstreek wel in voor een stuntje. Dat lijkt niet onmogelijk. Of het er ook daadwerkelijk van komt, gaat Regio-Voetbal bekijken. De Alblas ligt eveneens op nacompetitiekoers, maar tegen HSSC'61 is het altijd oppassen geblazen. Een door blessures geplaagd Ameide is na een sterke start teruggevallen, maar de thuismatch tegen ZBC'97 moet drie punten kunnen opleveren.

De Zwerver is vrij.

3D
Unitas staat er in 3D beroerd voor. Een goed resultaat bij Zuilichem zou de hoop doen aanwakkeren en is eigenlijk noodzakelijk om een tamelijk uitzichtloze situatie te doen voorkomen. SVW is een stuk positiever gestemd. Het kampioenschap lijkt ver weg, maar plaatsing voor de nacompetitie ligt voor het oprapen. Zaterdag mag van de streepjes een (uit)zege op Sparta'30 worden verwacht.

4E
In 4E telt bij Peursum-SV Noordeloos alleen het derbybelang. Voor de rest staat er weinig op het spel. Schelluinen blijft vooralsnog wisselvallig. De ploeg van Wout Lems  kan bij nummer 3 DFC aan de bak. Raptim treft in Dordrecht het puntgelijke GSC/ODS. Groot-Ammers is vrij.

Zondag
Unitas-zondag heeft voor de winterstop nog twee wedstrijden te gaan. De uitwedstrijd tegen Rijen is belangrijk met het oog op het behouden van de aansluiting bij koploper Rood Wit W.

Vanwege de vroeg invallende duisternis beginnen de meeste competitieduels zaterdag en zondag al om 14:15 uur.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 17 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33