Almkerk-GRC 14 kan enerverende derby worden
Almkerk-GRC 14 kan enerverende derby worden regio-voetbal.nl

Almkerk-GRC 14 kan enerverende derby worden

Nieuws 5 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Komende zaterdag staan er twee derby’s op het programma. Interessant zijn ze allebei. In de eerste klasse treffen Almkerk en GRC 14 elkaar aan de Sportlaan. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. Een prima uitgangspunt voor een enerverende dorpentwist dus. In de derde klasse staan Sleeuwijk en Sparta’30 tegenover elkaar. Op papier moet Sleeuwijk de punten kunnen pakken. De Andelnaren zitten echter in het nauw en een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

In de tweede divisie oogt het spel van Kozakken Boys goed. De afwerking is echter niet in orde. Wellicht krijgt de thuisploeg op De Zwaaier het vizier tegen Excelsior Maassluis weer eens scherp. Dat zal trainer Danny Buijs zeker goed doen.

Achilles Veen is de trotse koploper in de hoofdklasse. Zaterdag gaat de equipe van trainer Clemens Bastiaansen naar Jodan Boys. Het moet wel gek lopen als Veen niet met de punten op zak huiswaarts keert.

2F
In de tweede klasse is GDC op de weg terug. Een overwinning tegen Hardinxveld moet dan ook mogelijk zijn. Voor Altena zit er zeker ook een driepunter in bij Heukelum. Lastiger wordt het voor Wilhelmina’26 bij Meerkerk.

3D
Woudrichem is nog steeds ongenaakbaar in de derde klasse. Toch komt er een keer het moment dat het mis gaat voor de koploper. Hopelijk gebeurt dat niet tegen Leerdam Sport’55. NOAD’32 is al weken van de leg. Dat zal waarschijnlijk ook niet veranderen tegen SV Capelle.

Zondag
Op zondag heeft Be Ready een makkie tegen hekkensluiter SVG. HHC’09 ontvangt het onbekende SV Reeshof. Oppassen dus in Heusden, waar de punten goud waard zijn. Dussense Boys mag bewijzen bij Tuldania, dat het een woordje mee wil spreken in de vijfde klasse. De Dussenaren zullen dan van goeden huize moeten komen in Esbeek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 2 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01