Kees Spaan: 'Kozakken Boys al door eigen plafond heen'
Kees Spaan: 'Kozakken Boys al door eigen plafond heen' regio-voetbal.nl

Kees Spaan: 'Kozakken Boys al door eigen plafond heen'

Nieuws 13 keer gelezen

WERKENDAM - Met een zevende, eerste en vierde plaats in de laatste drie seizoenen was Kozakken Boys inmiddels een bekend gezicht in het linkerrijtje van de Topklasse. De vierde stek in het afgelopen seizoen leverde de Werkendamse ploeg een plek op in de nieuw gevormde Tweede Divisie.

Volgens technisch directeur Kees Spaan is de ploeg inmiddels 'al door het plafond heen', zo zegt hij in gesprek met TweedeDivisie.org. 

Hoewel de club ambitieus is, meent Spaan dat het spelen van Jupiler League-voetbal geen draagvlak heeft. "Met name de andere speeltijden passen niet bij deze club: zaterdag is hier heilig. En los daarvan is het ook financieel niet bol te werken."

Achilles '29
Achilles '29 maakte een paar seizoenen geleden ook de stap vanuit het amateur- naar het profvoetbal. Eenzelfde traject is voor de Boys niet weggelegd, lijkt het. Spaan: "Als je mee wilt doen in de Eerste Divisie, zul je net als de andere clubs zes, zeven of acht keer moeten gaan trainen. Achilles ’29 probeerde het met vier keer trainen per week, maar ik begreep dat ze daar ook naar zes keer per week zijn gegaan omdat ze veel wedstrijden in de laatste twintig minuten verloren."

Keuzes maken
Volgens de td zit Kozakken Boys op zijn plek in de Tweede Divisie. "Na ons kampioenschap nam het budget met tien à vijftien procent toe. Maar dat is bij lange na niet voldoende om mee te kunnen doen op een hoger niveau. Want moet je dat wel willen: anoniem meedraaien in het rechterrijtje de Jupiler League, terwijl je toonaangevend bent in het amateurvoetbal.”

Stabiele Tweededivisionist
De focus in Werkendam ligt dus niet op het ten koste van alles willen promoveren. "We hebben als duidelijke doelstelling om een stabiele club in de Tweede Divisie te worden. Eigenlijk kun je zeggen dat Kozakken Boys de afgelopen jaren reeds door haar eigen plafond heen is gegaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 18 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33