DCV wil grond verkopen voor nieuw sportpark
DCV wil grond verkopen voor nieuw sportpark regio-voetbal.nl

DCV wil grond verkopen voor nieuw sportpark

Nieuws 11 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - DCV wil de grond van het huidge hoofdveld en het tweede veld te verkopen. Daardoor wil de zaterdagtweedeklasser op het oude vierde veld een nieuwe accommodatie te realiseren. 

Dat schrijft voorzitter Siemen de Wilde op de website van DCV. "Meerjarig onderhoud van onze accommodatie, laat staan de inrichting van een geheel vernieuwd sportcomplex op onze eigen grond is voor DCV financieel niet haalbaar. Door de verkoop van onze grond als bouw bestemming kan DCV in ruime mate financieel bijdragen aan de bouw van een nieuwe accommodatie. Op initiatief van DCV is een concept plan vervaardigd voor de inrichting van een nieuw sportcomplex, gesitueerd rond de huidige kunstgrasvelden en het oude grasveld 4. Dit plan is inmiddels aangeboden aan de gemeente en is onderwerp van overleg", laat De Wilde weten.

Naast het feit dat het sportpark in Krimpen aan den IJssel verouderd is, spelen ook het tekort aan kleedkamers, de tribune, het hoofdveld, het verouderde warmwatersysteem en de energieverslindende veldverlichting een rol.

Op dit moment onderzoekt de KNVB aan welke minimale eisen een toekomstbestendig complex voor DCV moet voldoen en met het resultaat van die rapportage gaat DCV verder in gesprek met de gemeente. 

Noodsignalen
"Afgelopen jaren heeft DCV naar de buitenwereld toe regelmatig noodsignalen verzonden over de steeds meer slechte staat van ons sportcomplex en vooral de acute veiligheidsproblemen, waar wij als club mee worden geconfronteerd", schrijft De Wilde verder. "Vanaf het voorjaar van 2016 zijn de gemeente Krimpen aan den IJssel en DCV nadrukkelijk in gesprek, waarbij de problemen voor zowel de lange als korte termijn als onderwerp op tafel zijn gelegd. Acute veiligheidsproblemen vragen wat DCV betreft dan ook op een snelle aanpak. Onlangs heeft de gemeente ons toegezegd om het zeer slechte deel van de parkeerplaats aan te pakken en naar verwachting is dit probleem voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen opgelost."

Niet minder acuut is het probleem van het dak van de tribune die als bouwjaar 1970 heeft én bovendien de toen gebruikte bouwmaterialen bevat. "Het dak bestaat uit asbesthoudende golfplaten en de verslechterde kwaliteit van het dak baart ons dan ook zorgen. Omdat het hier gaat om het eigendomsdeel van DCV heeft het bestuur het voornemen om dit probleem op korte termijn aan te pakken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 8 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 8 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 10 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 13 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 13 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 14 uur geleden