Almkerk en LRC Leerdam profiteerden van trainingskamp
Almkerk en LRC Leerdam profiteerden van trainingskamp regio-voetbal.nl

Almkerk en LRC Leerdam profiteerden van trainingskamp

Nieuws 40 keer gelezen

(advertorial) ALMKERK/LEERDAM – Almkerk en LRC Leerdam werden door de KNVB ingedeeld in de eerste klasse C. Naast het feit dat ze elkaars competitiegenoot zijn, is er nog een overeenkomst tussen beide clubs: ze maakten afgelopen seizoen allebei gebruik van Trainingskampen.nl en hielden daar een goed gevoel aan over.

Hoewel het LRC Leerdam niet lukte om zich te handhaven in de hoofdklasse, blikt teammanager Ab Donga tevreden terug op het trainingskamp in Portugal. “Dat is ons inderdaad uitstekend bevallen. Een heel groot voordeel van de Albufeira vinden we dat de Algarve Cup er wordt georganiseerd door Trainingskampen.nl. Als je deelneemt ben je zeker van twee wedstrijden en het is lekker als je speelminuten kunt meepakken in het buitenland. Wat mij betreft komen ze ook met een soortgelijke cup in Spanje. Voor clubs is dat heel aantrekkelijk.”

Ontspannen sfeer
In de finale verloren de Leerdammers weliswaar van UDI’19, Donga vindt dat zijn team duidelijk stappen zette in de Portugese zon. “Alle activiteiten vonden plaats in een ontspannen sfeer. Een ander voordeel vind ik ook dat je drie tot vier dagen echt als groep bij elkaar bent, in plaats van twee doordeweekse trainingen en een zaterdag. Het schept meer saamhorigheid.”

Ook op voetbalgebied ging de Leerdamse Racing Club erop vooruit. “Het was goed zichtbaar dat de sfeer van het trainingskamp er nog in zat bij de eerste wedstrijd na de winterstop. We speelden een oefenduel tegen Topklasser SteDoCo en wonnen prompt met 1-2. Helaas heeft het zich in de competitie niet uitbetaald, maar onze offerte voor dit jaar is alweer aangevraagd.”

Toplocatie
Voor trainer John Vink van Almkerk was Trainingskampen.nl geen onbekende. Met de Utrechtse zondageersteklasser Elinkwijk maakte hij er in het verleden ook al gebruik van. “En net als toen was er ook dit jaar in Maastricht weer een toplocatie voor ons geregeld. We wilden graag een voetbalactiviteit doen en dat werd voor ons georganiseerd in de vorm van het Hallentoernooi. Daar hadden we weerstand van goede teams.”

Neuzen dezelfde kant op
Hij zegt een voorstander te zijn van trainingskampen. “Of het goed of slecht met je team gaat maakt op dat moment niet uit. De neuzen moeten weer dezelfde kant op. Je maakt je groep op een andere manier mee en daar doe je altijd je voordeel mee. Dat we na de winterstop maar één keer gelijk hebben gespeeld zegt ook wat over de teamspirit waaraan we in Limburg konden werken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 44 minuten geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01