College Molenwaard wil meebetalen aan kunstgras De Zwerver
College Molenwaard wil meebetalen aan kunstgras De Zwerver regio-voetbal.nl

College Molenwaard wil meebetalen aan kunstgras De Zwerver

Nieuws 58 keer gelezen

KINDERDIJK - Voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk krijgt wat het college van Molenwaard betreft geld voor renovatie van haar kunstgrasveld. Het college wil 95.000 euro bijdragen.

In zijn voorstel schrijft het college dat De Zwerver ten opzichte van andere voetbalverenigingen in Molenwaard 'in een ongelijke positie verkeert bij de instandhouding van haar voetbalvelden'. Aan die ongelijkheid willen burgemeester en wethouders een einde maken door maatwerkafspraken te maken.

Ieder de helft
Al in 2013 werden met De Zwerver afspraken gemaakt; de vereniging zou zelf de helft van de kosten dragen voor renovatie van het kunstgrasveld. Die afspraak wil het college nu nakomen.

Eerste kunstgrasveld
In 2005 heeft voetbalvereniging De Zwerver voor eigen rekening een kunstgrasveld aangelegd om het toen heersende tekort aan veldcapaciteit op te lossen. Daarmee was De Zwerver één van de eerste verenigingen in de regio met een kunstgrasveld. Momenteel is de toplaag van het veld versleten, waardoor de kans op sportblessures toeneemt. De KNVB kan het veld om die reden afkeuren. Er kunnen dan geen competitiewedstrijden meer op gespeeld worden. Dit zorgt voor onrust onder de leden.

Leegloop
Het bestuur van De Zwerver vreest voor een leegloop naar andere verenigingen als het veld niet snel wordt gerenoveerd. De vereniging heeft voor de renovatie een aantal offertes opgevraagd. De laagste inschrijving komt uit op een bedrag van 186.340 euro. Rekening houdend met bijkomende onvoorziene kosten gaat de vereniging uit van een investering van 190.000 euro.

Woningbouwvereniging
De Zwerver huurt de gronden onder haar sportcomplex van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland. Hierdoor valt de club niet onder het gemeentelijke tarievenbeleid en komt niet in aanmerking voor indirecte subsidiëring. De club onderhoudt de velden geheel voor eigen rekening en moet zelf de periodieke renovaties bekostigen.

Fonds mag niet
In het verleden werd afgesproken dat de woningbouwvereniging uit de huur die De Zwerver opbrengt een fonds zou vormen waaruit de club 25 procent van de grotere investeringen zou kunnen betalen. Hiermee kwam De Zwerver ten aanzien van de instandhoudingskosten van zijn accommodatie in ongeveer dezelfde positie als de andere verenigingen. De woningbouwvereniging mag echter van de overheid geen sportverenigingen meer ondersteunen.

Borgstelling
De Zwerver wil voor haar eigen bijdrage een geldlening aangaan. Om een lening te kunnen krijgen is een borgstelling vereist. De vereniging heeft bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een aanvraag ingediend voor garantstelling tot de helft van het te lenen bedrag, gemeente Molenwaard is gevraagd garant te staan voor de andere helft.

De raadsleden van Molenwaard vergaderen op dinsdag 5 juli over het voorstel van het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57