Wethouder praat dinsdag met Wilhelmina'26 over veld
Wethouder praat dinsdag met Wilhelmina'26 over veld regio-voetbal.nl

Wethouder praat dinsdag met Wilhelmina'26 over veld

Nieuws 11 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Wethouder Wijnand van der Hoeven heeft dinsdag nog een verhelderend gesprek met voorzitter Henk Treffers van Wilhelmina'26 over het voorstel dat de gemeente Aalburg afziet van de uitbreiding van een extra natuurgrasveld en het intrekken van het resterend budget voor de uitbreiding van de speelcapaciteit in de vorm van semi-kunstgrassysteem.

Het raadsvoorstel staat dinsdagavond op de agenda van de opiniërende vergadering. Wilhelmina'26 is erg teleurgesteld over de gang van zaken. Een aantal leden is voornemens om dinsdagavond plaats te nemen op de publieke tribune en daarmee hun ongenoegen te uiten. 

Wethouder Van der Hoeven vindt dat nut en noodzaak voor een extra speelveld en ook het aanbrengen van semi-kunstgrassysteem niet aanwezig zijn. Hij doet dit op advies van een extern adviesbureau (Copier adviseurs) en berekeningen van de KNVB.

Vergelijking
Ter vergelijking met alle Aalburgse voetbalclubs volgens de sites van alle clubs: Wilhelmina'26 heeft nu drie volledige velden voor in totaal 17 teams (waarvan 10 jeugdteams), NOAD'32 heeft twee volledige velden met een oefenhoek voor 21 teams (waarvan 16 jeugdteams), Achilles Veen heeft drie volledige velden voor 18 teams (waarvan 14 jeugdteams) en GDC heeft drie volledige velden en een oefenhoek voor 23 teams (waarvan 17 jeugdteams). 

Aanvankelijk opteerde Wilhelmina'26 voor een uitbreiding van een extra veld. Dat bleek onhaalbaar. De tweede optie om een bestaand grasveld van semi-kunstgras te voorzien stuit niet alleen op het feit dat de noodzaak niet aanwezig is, maar ook omdat het offertebedrag het budget overstijgt en Wilhelmina'26 geen financiële bijdrage wil of kan leveren. 

Wilhelmina'26 zou graag het semi-kunstgrassysteem van AA Kunstgras willen. Dat systeem wordt echter om praktische redenen afgeraden. Hetzelfde systeem wat bij buurman NOAD'32 is aangebracht voldoet wel, maar overstijgt nog steeds het budgetbedrag, hoewel de aanbieding van Bras Fijnaart al naar beneden is bijgesteld.

Onduidelijkheid over bijdrage
Over dat laatste bestaat onduidelijkheid. Bij monde van voorzitter Treffers in de pers zou Wilhelmina'26 wel bereid zijn een geldelijke bijdrage te leveren. Bij wethouder Van der Hoeven is dit echter onbekend. "Ik heb alleen maar een 'nee' gehoord", aldus Van der Hoeven.

Het terugtrekken van het budget en het niet honoreren van een extra grasveld is op basis van de huidige situatie. "Als Wilhelmina'26 in de toekomst er wel behoefte aan heeft, kunnen we het weer bezien", aldus Van der Hoeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden