Nacompetitie lonkt voor zwalkend DSC
Nacompetitie lonkt voor zwalkend DSC regio-voetbal.nl

Nacompetitie lonkt voor zwalkend DSC

Nieuws 9 keer gelezen

KERKDRIEL – DSC staat met nog drie wedstrijden te spelen op de derde plaats in de derde klasse. De ploeg van trainer John Laponder lijkt zich op te kunnen maken voor nacompetitievoetbal, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de Kerkdrielse formatie het in de slotfase toch nog laat afweten.

Mede daardoor heerst er volgens verdediger Joery Keizer (25) langs de zijlijn het nodige cynisme over een mogelijke promotie naar de tweede klasse: “Toeschouwers zeggen na een verloren wedstrijd dat we niks in de tweede klasse te zoeken hebben en dat we rond de derde plaats in de derde klasse moeten blijven spelen, maar daar schieten we niks mee op. Als we via de nacompetitie naar de tweede klasse gaan, denk ik echt dat we ons daarin kunnen handhaven.”

“We denken er tegen mindere ploegen meestal te makkelijk over, dus wat dat betreft is het juist mooi als we in de tweede klasse kunnen gaan voetballen. Daar heb je immers geen slechte tegenstanders”, zegt Ton Burg (29) lachend.

Wisselvallig
Burg, verdedigende middenvelder en gelegenheidsrechtsbuiten, is bezig aan zijn elfde seizoen bij DSC. Hij weet na al die jaren maar al te goed wat de onnodige nederlagen veroorzaakt: “We zijn veel te wisselvallig en dat is iets wat ik al meemaak sinds ik voor het eerst in het eerste elftal ging voetballen. Een tijdje terug speelden we thuis tegen Sint-Michielsgestel, waar we in de rust al met 3-0 voor hadden moeten staan, maar het was ‘maar’ 1-0. Ik voelde toen in de rust al aankomen dat we gingen verliezen, omdat je merkte dat we al dachten dat we er al waren. We speelden een waardeloze tweede helft en verloren met 2-3. De toeschouwers langs de lijn keken vol verbazing toe, maar de jongens in het veld zijn er inmiddels wel gewend aan geraakt.”

Belachelijk
Een wedstrijd die volgens Keizer ook illustratief is voor de wisselvalligheid van DSC, is het thuisduel met TGG. Twee weken voor die wedstrijd behaalde DSC zes punten in 48 uur tegen koploper Emplina en de huidige nummer vier, Den Dungen. Tegen TGG had DSC in de rust, net als tegen Sint-Michielsgestel, al dik voor moeten staan, maar het was na 45 minuten pas 1-0.

TGG boog in twee minuten tijd de 1-0 achterstand om naar een 2-1 voorsprong en dat kan Keizer nog steeds niet geloven: “Het waren de meest belachelijke tegengoals die ik ooit gezien heb. Bij een lange bal gaat onze kleinste speler het kopduel aan, de bal schiet door en via een scrimmage maken ze alsnog de gelijkmaker en daarna zelfs nog de 2-1. Uiteindelijk komen wij dan nog op 2-2, maar ik had nog liever verloren dan gelijk gespeeld. Toen dacht ik echt ‘rot maar op met die derde plek’. Ik was er helemaal klaar mee.”

Extra motivatie
Desalniettemin zou het punt tegen TGG in de slotfase van het seizoen van groot belang kunnen zijn, want door de overwinning van zondag op CHC staat DSC nog steeds derde in de derde klasse, met achtervolger Den Dungen op drie punten achterstand. Alleen RKJVV en Emplina blijven DSC voor en omdat zij allebei al een periodekampioenschap hebben behaald, heeft DSC genoeg aan de derde plaats om in de nacompetitie uit te mogen komen.

Burg speelde al eerder nacompetitievoetbal met DSC en daaraan koestert hij nog steeds warme gevoelens: “Als je hebt meegemaakt hoe mooi dat is, dan denk ik dat iedereen daarvoor wil werken, maar we hebben ook spelers in de ploeg die dat nog nooit hebben meegemaakt. Als zij weten hoe mooi dat is, dan kan dat misschien net dat beetje extra motivatie opwekken om wedstrijden echt over de streep te willen trekken.”

DSC speelt komende zondag een uitwedstrijd in Haarsteeg, waarna het een week later laagvlieger Boxtel op sportpark Ipperakkeren ontvangt. Op de laatste speeldag neemt de ploeg van Laponder het op tegen Vlijmense Boys; een belangrijke concurrent in de strijd om een plaats in de nacompetitie.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33