Nieuwe krachtproef voor SV Meerkerk in titelrace 2F
Nieuwe krachtproef voor SV Meerkerk in titelrace 2F regio-voetbal.nl

Nieuwe krachtproef voor SV Meerkerk in titelrace 2F

Nieuws 86 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Nog zes wedstrijden en dan wordt de competitiebalans opgemaakt. Verstoppen is er dus allang niet meer bij, voor veel clubs is het 'uur U' aangebroken.

Topklasser SteDoCo heeft op papier nog een zwaar programma. Zaterdag 2 april komt titelkandidaat Excelsior Maassluis naar Hoornaar. Aan zelfvertrouwen is momenteel geen gebrek bij de debutant, dus wie weet zit er een stuntje in.

Sliedrecht acteert na de winterstop uiterst wisselvallig, maar is in 1A nog wel 'gewoon' koploper. Om dat te blijven moet er zaterdag gewonnen worden van nummer 4 De Merino's.

Nieuw-Lekkerland staat in 1C nog net boven de rode streep, maar kan zich weinig meer permitteren. Het gelijkspel bij Rijsoord geeft wellicht een boost. Dat zou dan te merken moeten zijn in de uitbeurt tegen VVGZ.

Underdog
SV Meerkerk is nog altijd de underdog in de titelrace in 2F, maar kan zich niet langer verstoppen. Want in de fase dat de prijzen worden verdeeld, doet de ploeg van Theo de Boon nog volop mee. Zaterdag wacht met nummer 3 Altena een nieuwe krachtproef. Een heuse topper dus op 't Hoog. De Zwerver heeft andere zorgen en wil de p/d-nacompetitie als het even kan ontlopen. Daar is weer uitzicht op. Een thuiszege op GRC 14 zou een fors handje helpen.

Een overwinning bij degradatiekandidaat Leerdam Sport'55 houdt GJS volop in de race voor de derde periode. Hekkensluiter Unitas zal zich weinig illusies maken bij titelkandidaat Almkerk en voor nummer 11 Hardinxveld wordt het weer alle hens aan dek bij Alblasserdam, dat nog een kleine nacompetitiekans heeft.

In de westelijke 2e klasse heeft Papendrecht de nacompetitie ook nog niet uit het hoofd gezet. Dan mag de Molenaar-brigade weinig steken meer laten vallen. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland op de rol.

Spannend einde 3C
In de 3e klasse C wordt het vooral een spannend einde voor de nummers 8 tot en met 14. Ameide mag zich inmiddels veilig wanen en zou veel streekgenoten een goede dienst bewijzen door Focus'07 te kloppen. Streefkerk-ASV Arkel wordt een boeiende streekontmoeting tussen twee clubs die de punten allebei nodig hebben. VVAC zal zich niet al teveel illusies maken over het bezoek aan Heukelum. Heukelum is de laatste seizoenen de 'Angstgegner' van de Putbewoners geworden en verkeert ook nog eens in een glanzende vorm. Wieldrecht wil zich plaatsen voor de nacompetitie en dus weet hekkensluiter Groot-Ammers dat het op voorhand een zware middag tegemoet gaat.

Brederodes wordt kampioen, daar is geen twijfel over. Maar als HSSC'61 een kans ziet om de koploper uit het naburige Vianen op Het Plein een kool te stoven, zal het dat zeker niet nalaten. Bij Drechtstreek-De Alblas speelt de derde periode een rol. De Papendrechters azen op dit toetje en willen De Alblas graag puntloos naar huis sturen.

4C-topper
Haaften-Peursum is de absolute topper in 4C. De Giessenburgers vechten voor hun laatste titelkans en zijn alleen gebaat bij een overwinning. Bij een onverhoopte nederlaag is zelfs een scenario denkbaar dat ook de nacompetitie aan de neus van Peursum voorbij gaat, maar zover is het nog lang niet. Schelluinen heeft de focus al op de nacompetitie, maar is het aan z'n stand verplicht te winnen van hekkensluiter WSV Well. SV Noordeloos gaat voor drie punten bij TEC, hetzelfde geldt voor Lekvogels bij Kerkwijk.

Unitas-zondag zet de titeljacht op Molenvliet voort tegen Rood Wit W.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden