Scheidsrechter De Wild keek dood in de ogen
Scheidsrechter De Wild keek dood in de ogen regio-voetbal.nl

Scheidsrechter De Wild keek dood in de ogen

Nieuws 16 keer gelezen

MEERKERK - Zaterdagmiddag 27 november beleefde Sjaak de Wild bijzonder angstige momenten. Op de terugweg na een voetbalwedstrijdje fluiten belandde de geboren Hei- en Boeicopper in zijn geboorteplaats in een sloot.

Zijn auto kantelde, maar gelukkig wist de 45-jarige inwoner van Meerkerk zich na ruim tien minuten uit zijn benarde situatie te bevrijden en kan hij het verhaal navertellen. In Het Kontakt Alblasserwaard deed hij zijn verhaal.

“Ik kwam terug uit Culemborg, waar ik Focus’07 – Wieldrecht had gefloten. De Heicopseweg is voor mij bekend terrein. Net voor de schaapskooi is de weg breed genoeg en is het passeren van een tegenligger geen enkel probleem. Normaal gesproken dan…”, peinst Sjaak.

Modder
Want een tegemoetkomende auto reed iets teveel in het midden van de weg. “Ik besloot via de berm hem of haar, dat weet ik nog steeds niet, te ontwijken. Met succes, maar ik slipte wel weg en probeerde mijn auto weer op het asfalt te krijgen. Dat mislukte en ik kantelde op mijn kop de wetering in. Mijn eerste reactie was: ‘Wat is dit?’. Al gauw wilde ik mijn deur openen. Toen dat door de modder niet ging, probeerde ik de autogordel los te krijgen. Helaas was er in de auto geen mesje of hamertje. En dus kostte het best wel moeite om uit de gordel te komen. Nu heb ik wel gereedschap bij me.”

Koplampen onder water
Eenmaal verlost, nam Sjaak plaats op het dak van zijn inmiddels met water volgelopen auto. “Mijn tegenligger was, waarschijnlijk geschrokken, doorgereden. Van alle kanten kwam het water naar binnen. De voorkant van de auto zakte steeds verder weg, waardoor de koplampen onder water schenen. Voorbijgangers merkten hierdoor niets van mijn situatie. Ook de bewoners van de nabijgelegen boerderij niet. Later zei de boer wel een slippende auto te hebben gehoord, maar buiten niets te hebben gezien.”

Benauwder
Terwijl Sjaak ondertussen vocht voor zijn leven. “Ik kreeg het steeds benauwder, want de hoeveelheid zuurstof nam af. De auto stond snel vol met water en ik had slechts een kleine 20 centimeter om te ademen. Met alle kracht ben ik op het zijraam gaan schoppen. Gillend om Janneke en mijn kinderen, trapte ik als een wilde tegen het ruitje. Ik weet nog dat ik alles bij elkaar heb gejankt en dacht echt dat mijn leven voorbij was.”

Toen het water aan de binnenkant hetzelfde niveau had bereikt als buiten, trapte Sjaak het glas kapot en kon hij naar buiten zwemmen. Hij klom op de kant en liep naar de boerderij. “En daar werd ik warm onthaald. Letterlijk, want ik kreeg van de boerin schone en warme kleding. 112 werd gebeld en na een check door het ambulancepersoneel mocht ik naar huis. Met de bergingswagen, want toevallig was de chauffeur Jeroen den Hartog en hij is een bekende van mij uit Meerkerk.”

Overweldigend
Eenmaal thuis aangekomen besefte Sjaak hoeveel geluk hij het afgelopen uur heeft gehad. “De hele zaterdagavond heb ik met mijn gezin in mijn armen op de bank doorgebracht. Van zondag op maandag heb ik vreselijk gedroomd en alles weer voorbij zien komen. Nu rest alleen nog spierpijn en de lucht van bagger in mijn neus. Ik praat veel over het voorval en heb bewust ook mijn verhaal op Facebook gezet. De reacties zijn overweldigend en dat doet mij heel goed. Ook grapjes als ‘je had de auto beter in de wasstraat kunnen parkeren’ en ‘net als vroeger op  goal, nu ook weer een engeltje op jouw schouders’ kan ik waarderen. Zeker, omdat ik het kan navertellen.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 14 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 14 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 15 uur geleden