KNVB-leden stemmen voor ledenraad
KNVB-leden stemmen voor ledenraad regio-voetbal.nl

KNVB-leden stemmen voor ledenraad

Nieuws 46 keer gelezen

REGIO - De leden van de KNVB mogen volgende week stemmen om te bepalen wie hen gaat vertegenwoordigen in de nieuw te vormen ledenraad. In totaal hebben bijna 70 kandidaten, verdeeld over 30 kieskringen, zich verkiesbaar gesteld voor de functie van ledenraadslid. Per kieskring wordt er één ledenraadslid gekozen. De verkiezingen vinden digitaal plaats op 2, 3 en 4 december 2015.

De KNVB heeft alle amateurvoetbalverenigingen van Nederland ingedeeld in een kieskring. Hierbij zijn de gemeentegrenzen aangehouden. Iedere vereniging kan stemmen op een ledenraadslid uit de eigen kieskring. Het aantal stemmen van iedere vereniging staat gelijk aan het aantal leden plus één stem voor de vereniging. Een vereniging met 500 leden heeft dus 501 stemmen.

Personen die wel lid zijn van de KNVB, maar niet van een vereniging brengen direct hun persoonlijke stem uit. In de loop van 2 december ontvangen de verenigingen en de directe leden een e-mail met daarin een unieke link naar de stemomgeving. De digitale stembussen sluiten op 4 december om 20.00 uur.  

Ledenraadmodel
Met het ledenraadmodel komen de vertegenwoordigers van het amateurvoetbal dichter bij de verenigingen en leden te staan. De ledenraad is het belangrijkste bestuurlijke orgaan van het amateurvoetbal. Het vaststellen en controleren van beleid en de begroting is de verantwoordelijkheid van de ledenraad en hiermee hebben ze een cruciale rol in de besluitvorming. De ledenraadsleden fungeren als belangenbehartigers van verenigingen en van het totale Nederlandse amateurvoetbal.

(Bron: knvb.nl/ledenraad)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 17 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33