Nivo Sparta ziet nog pips in tweede klasse
Nivo Sparta ziet nog pips in tweede klasse regio-voetbal.nl

Nivo Sparta ziet nog pips in tweede klasse

Nieuws 5 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta zit verstrikt in de grauwe middenmoot van de tweede klasse F. Er moeten meer doelpunten komen. En minder spelers geblesseerd raken.

De productie van de voorhoede stokt en het gemis van de geblesseerde Fabrice de Jonge, David Brothwell en Wesley Paymans komt keihard aan in Zaltbommel. Brothwell komt vanwege gescheurde kruisbanden dit seizoen niet meer in actie, De Jonge lijkt vanwege een zeldzame scheur in de kniepees tot zeker de winterstop uitgeschakeld en de van een slijmbeursontsteking herstelde Paymans moest zaterdag tegen Tricht zijn invalbeurt bekopen met een nieuwe blessure.

“Ik had hem het laatste kwartier ingebracht als stormram”, legt trainer Theo van Geffen uit, “maar bij de eerste de beste voorzet gaat hij tegen de grond. Het leek op een zweepslag.” Dennis van Riel liet verstek gaan vanwege een bezoekje aan zijn vriendin in Dubai. “Vier dikke basisspelers”, verzuchtte de trainer.

Komt bij dat de Zaltbommelnaren zaterdag de draak staken met de kleur van hun thuisshirt – rood. De passie was namelijk ver te zoeken in Tricht waar de bijzonder matjes opererende tweedeklasser tegen een 2-1 nederlaag aanliep. Het was na het thuisdebacle tegen SC Amstelwijck de tweede nederlaag op rij voor Nivo Sparta dat zich terugziet op een bleke negende plaats op de ranglijst. “We werden aan alle kanten voorbijgelopen en daar is in de rust wel een hartig woordje over gesproken”, aldus Van Geffen.

Haperende aanval
De Brabantse trainer maakt zich vooral zorgen over de haperende aanval. Nivo creëert wel kansen, maar het rendement is tot onder het vriespunt gezakt. Met slechts twaalf goals uit negen wedstrijden behoort Nivo Sparta tot de zes slechtst scorende ploegen in 2F. Opmerkelijk voor een ploeg die in de voorste linie onder meer Jordi de Wit herbergt, de flankaanvaller die vorig jaar door ‘Voetbalregio 073’ nog werd uitverkoren tot speler van het jaar.

Zijn aanvalscompagnon Bas van der Star, voor de zomer weggeplukt bij HVCH, maakte indruk in de voorbereiding, maar vindt de laatste tijd zeer mondjesmaat het net. Zet hij deze lijn door, dan is Van der Star na Hendri Kant en Jaouad Chraou de derde spits op rij die mislukt in Zaltbommel.

Vertrouwen
Van Geffen, die als voetballer in Zaltbommel aan de lopende band scoorde, wil Van der Star niet te veel opjagen. “Bas is natuurlijk van buiten gehaald en dan weet je alle ogen op je gericht. Ik weet hoe spitsen zijn: egoïstisch, ze kicken op doelpunten en zijn zeer kritisch op zichzelf. Als ze niet scoren, liggen ze daar nachten wakker van en gaan ze aan zichzelf twijfelen. Een spits heeft vertrouwen nodig en dat krijgt Bas van mij. En ja, supporters moeten ook beseffen dat de gouden tijden met Emiel van de Sande verleden tijd zijn.”

Ook het ontbreken van Jongste en Paymans scheelt een slok op een borrel. “Jongste maakt oorlog in het strafschopgebied en pikt altijd zijn doelpuntjes mee, net als Paymans met zijn kopballen. Beiden zijn bovendien gevaarlijk bij spelhervattingen. Ze zijn allebei goed voor een stuk of vier goals per jaar.”

In de grijze zone
Soms heeft Nivo last van een misplaatste aura van gedoodverfde promotiekandidaat die om de club hangt, vindt Van Geffen. “Waar het aan ligt weet ik niet, maar een deel van de supporters en vaak ook de pers denken nog steeds dat we wel even promoveren. Logisch ook, want dat is na de tweede degradatie in twee jaar tijd ook door een aantal bestuursleden geroepen. We mogen blij zijn als we net als vorig jaar een periodetitel winnen. Mis je structureel vier tot vijf spelers, zoals nu, dan mag je al blij zijn dat je het linkerrijtje haalt. We zijn momenteel niet alles, maar we zijn ook niet niks. Het hangt er een beetje tussenin. Een beetje in de grijze zone, ja.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 36 minuten geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01