SV Noordeloos vecht voor koppositie in derby tegen Peursum
SV Noordeloos vecht voor koppositie in derby tegen Peursum regio-voetbal.nl

SV Noordeloos vecht voor koppositie in derby tegen Peursum

Nieuws 21 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - SV Noordeloos is de verrassende (mede)koploper in de 4e klasse C. Om die status te behouden, moet er zaterdag gewonnen worden van Peursum. Geen sinecure, want de Giessenburgers hebben titelaspiraties. Dat gaat dus een mooie derby worden op het sportpark aan de Nieuwendijk.

Topklasser SteDoCo maakt het competitiedebuut op het eigen kunstgras tegen FC Lisse. Zal het de eerste overwinning worden voor de mannen van trainer Virgil Breetveld? Lisse draait ook nog niet als een tierelier, dus wij sluiten het niet uit.

Sliedrecht is in 1A nog zonder puntenverlies. Normaliter is dat morgen om 16:15 uur nog steeds zo, want GDC uit moet te doen zijn voor de runner-up.

In 1C staat Nieuw-Lekkerland er goed bij, maar het spel kan beter. De thuiswedstrijd tegen Rijsoord is een aantrekkelijk affiche.

Testcase
Het nog zoekende Hardinxveld zal het in 2F lastig krijgen om het goed draaiende Almkerk te weerstaan. De Zwerver speelt de lastige uitwedstrijd tegen Nivo Sparta en GJS mag op papier geen problemen hebben met Wilhelmina'26. Bij winst op hekkensluiter Tricht kan Alblasserdam omhoog gaan kijken. SV Meerkerk moet z'n toppositie bij SC Amstelwijck kunnen vasthouden en Unitas krijgt de handen vol aan GRC 14.

In de westelijke 2e klasse speelt Papendrecht de kraker tegen medekoploper BVCB. Beide clubs hebben 12 uit 4. Opvallend detail: BVCB heeft pas één goal tegen.

Rode lantaarn
Streefkerk krijgt in 3C een hele toer aan Heukelum, dat weliswaar pas twee duels heeft gespeeld maar daarin wel de volle buit haalde. ASV Arkel wil de rode lantaarn zo snel mogelijk overdragen en Focus'07 moet hiervan het slachtoffer worden. Ameide is na een sterke voorbereiding en dito start enigszins teruggevallen. Kan het de winnende draad bij koploper De Alblas weer oppakken? Niet onmogelijk, maar gemakkelijk is die opgave niet. Voor Groot-Ammers en HSSC'61 is het zaak punten te gaan sprokkelen. Delen ze de buit op Gelkenes, of slaat één van beide met drie punten een prima slag? VVAC en Drechtstreek doen op de ranglijst niets voor elkaar onder. Opvallend is wel het forse aantal tegengoals van Drechtstreek (10). Kan VVAC een bres slaan in de Papendrechtse defensie?

Ongeslagen
In 4C zal Schelluinen allerminst tevreden zijn met 4 uit 3. Tegen Lekvogels zal de tweede overwinning de inzet zijn, maar de Lexmonders zijn nog ongeslagen en willen dat zo lang mogelijk volhouden. Kan Raptim stunten tegen het goed draaiende Haaften? Het ligt niet in de lijn der verwachtingen.

Na twee uitzeges wil Unitas het zondag ook wel eens op Molenvliet laten zien. Uno Animo kan de borst dus natmaken, want de Gorinchemse tweedeklasser snakt naar drie punten op eigen veld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 13 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden