'SC Everstein-Brederodes een onvoorspelbare wedstrijd'
'SC Everstein-Brederodes een onvoorspelbare wedstrijd' regio-voetbal.nl

'SC Everstein-Brederodes een onvoorspelbare wedstrijd'

Nieuws 17 keer gelezen

EVERDINGEN – SC Everstein en Brederodes staan komende zaterdag voor de eerste kraker van het nog jonge seizoen. Vanaf 14.30 uur gaan de nummers vier en drie van 3C de strijd met elkaar aan op sportpark Rinus van Arnhem.

Hoewel de afstand tussen de velden van SC Everstein en Brederodes hemelsbreed hooguit vijf kilometer is, hebben beide clubs in de competitie niet eerder tegen elkaar gevoetbald. Gezien de geografische ligging had Everstein, evenals clubs uit Vianen en Culemborg, gewoon in West ingedeeld moeten worden. Dat is er nooit van gekomen. Maar zie, nu is Brederodes opeens in Zuid terecht gekomen en dat betekent dat de lokale derby komend weekeind eindelijk op de rol staat.

Rivaliteit
“Hoewel deze wedstrijd iets speciaals is omdat hij nooit eerder is gespeeld, blijft het er voor mij één van de 26”, meent Ton Delfgou, trainer van SC Everstein. “Ik denk dat de wedstijd tegen HSSC’61 voor mijn spelers een grotere uitdaging is. Zaterdag zal het meer om rivaliteit gaan dan om prestige. Everstein is wat jonger, terwijl Brederodes meer ervaren voetballers heeft. Peter Verwolf is er in elk geval niet bij en dat zou kunnen schelen. Maar na de laatste twee weken heeft SC Everstein wel iets recht te zetten en de ploeg zal meer moet laten zien. Mijn prognose? 2-2.”

Opluchting
“Dit is een van die duels waarom het voor ons leuk is om in Zuid te voetballen”, vertelt Hans van Doorn, assistent-trainer van Brederodes. “Ik denk dat onze technische staf een beter beeld heeft van Everstein dan andersom en daarom denk ik niet dat wij voor verrassingen komen te staan. Maar dit is wel een onvoorspelbare wedstrijd waarin geen van beide elftallen voor elkaar onder wil doen. Everstein kan ons alleen verslaan als ze in onze zestien komt. Daar zijn we op bedacht; onze achterhoede heeft tot nu nagenoeg niets weggegeven. In mijn ogen is Brederodes de te kloppen ploeg. Voetbaltechnisch hebben we meer in huis dan Everstein, maar toch zal het een hele opluchting zijn als we de punten mee naar Vianen kunnen nemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden