Stolwijk weer derdeklasser
Stolwijk weer derdeklasser regio-voetbal.nl

Stolwijk weer derdeklasser

Nieuws 14 keer gelezen

BERGAMBACHT - Zondagvierdeklasser Stolwijk versloeg in de nacompetitie het Leidse Gol Sport na een 0-2 achterstand met 3-2 en promoveert naar de derde klasse. Nick Stoppelenburg maakte in de slotfase de belangrijke winnende treffer.

Gol Sport dat al eerder verloor van Ommoord moest zondag winnen van Stolwijk om uitzicht te houden op de tweede plaats in de poule van drie, die ook goed was voor promotie. Beide ploegen begonnen nerveus. De individuele kwaliteiten van de overwegend Turkse spelers van de tegenpartij bracht Stolwijk in problemen. De snelle buitenspelers van Gol Sport, Ergün Bayram en Nick van der Reijden wisselden regelmatig van flank en lokten hun directe opponenten Joost Neeft en Thomas van Vliet mee.

,,Dat maakte ons kwetsbaar,” vertelde Bert Potuyt na afloop. ,,We verloren de controle over de wedstrijd.”

Opsteker
Gol Sport-aanvoerder Adi Moutaoussut profiteerde als eerste en zette de gasten op voorsprong. Stolwijk kon hier weinig tegenover stellen. Na een half uur spelen kopte verdediger Rodrique Muhizi de bal keihard langs Stolwijk-doelman Martin Angenent. De thuisclub, die vanwege de aanleg van een kunstgrasmat op hun hoofdveld uitgeweken was naar Bergambacht, kroop iets uit zijn schulp en kreeg wat kansjes. Marco Verkaik zag een schot geblokt. Danny Rietveld had meer mazzel. Zijn voorzet belandde via een tegenstander in het vijandelijke doel.

,,Deze opsteker konden we goed gebruiken,” vervolgde Potuyt. ,,Kort daarna vond  Marco Verkaik  de vrijstaande Chris Both, die bij de tweede paal raak kopte. Gol Sport was duidelijk aangeslagen.”

Tijdens de theepauze hamerde Potuyt erop, dat er druk gezet kon worden, maar dan wel met het ‘koppie’ erbij. Bij laatste man Jan Wouter Verdoold, 36 jaar pas, begon de opbouw en Stolwijk kwam steeds beter in de wedstrijd. Toen Moutaoussi bij de gasten wegviel, zakte Gol Sport in. Alleen via enkele individuele acties kon de ploeg nog gevaarlijk worden. Martin Angenent redde een keer fraai.

Snelle jongens
,,Voor het laatste half uur bracht ik twee snelle jonge jongens in de ploeg,” aldus Potuyt, die van zijn spelers het ene drankje na het andere kreeg aangeboden. ,,Nick Stoppelenburg nam de plaats in van Joost Neeft en Rik van Eyk verving de moegestreden Thomas van Vliet. ,,Gol Sport ging fouten maken. Stoppelenburg ging bij een van zijn acties goed door. De doelman, die de bal zo op had kunnen rapen, werd van de sokken gelopen door een verdediger. Met de bal aan de voet liep Nick zo het verlaten doel in. Dit succes kan Stolwijk na een aantal magere jaren goed gebruiken.”

Kermis
,,Nu gaan we eerste feest vieren op de Stolkse kermis,” merkt de dolblije Potuyt nog op. ,,Als rasechte Bergambachtenaar ben ik daar nooit geweest. Het schijnt er heftig aan toe te gaan. Ik neem mijn vrouw maar mee voor de zekerheid.”

Stolwijk weer derdeklasser
Stolwijk weer derdeklasser
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 1 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01