Voorbeschouwing: één voor twaalf voor SVW
Voorbeschouwing: één voor twaalf voor SVW regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: één voor twaalf voor SVW

Algemeen 4 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Ook voor diverse Alblasserwaardse clubs begint zaterdag de nacompetitie. Met de burenclash tussen SVW en Schelluinen als één van de meest opvallende affiches. Voor de streepjes is het niet vijf- maar één voor twaalf...

Voor hoofdklassekampioen SteDoCo staat er nog een reguliere speelronde op het programma. Voor de ploeg uit Hoornaar staat er uiteraard niks meer op het spel, voor tegenstander SDC Putten des te meer. Met 31 punten is Putten nog allerminst veilig en dreigt de nacompetitie om handhaving. De concurrentie zal er op rekenen dat SteDoCo de sportieve plicht vervult.

Aanhang
Nieuw-Lekkerland lonkt naar de hoofdklasse, maar dat geldt zeker ook voor opponent Haaglandia. Ooit een 'naam' in het zondagvoetbal, een positie die het nu in het zaterdagvoetbal wil gaan innemen. Als het aan Nieuw-Lekkerland ligt, stellen ze dat uit tot volgend seizoen. Voor de groenwitten voelt promoveren overigens niet als een must; wellicht dat dat wat druk wegneemt. Ongetwijfeld kunnen de groenhemden rekenen op de steun van de eigen -fanatieke- aanhang.

Sliedrecht treft in Amsterdam Swift. Beide clubs verspeelden op de laatste speeldag de titel. Wie van de twee heeft de kater het best verwerkt, that's the question?

Opgekrabbeld
De eerste horde op weg naar handhaving is voor Alblasserdam Nivo Sparta. De ploeg uit Zaltbommel is in de loop van het seizoen gegroeid, maar Alblasserdam is de laatste weken opgekrabbeld en lijkt klaar om Nivo te weerstaan.

De Zwerver speelde zich dit seizoen pas laat veilig en pakte en passant de derde periode mee. De Kinderdijkers treffen in de nacompetitie het Zeeuwse MZC'11, de nummer 2 van 2E.

Papendrecht speelt ook al tegen een runner-up, in dit geval de nummer 2 van 2C: BVCB.

Gevaar
Unitas moet de eerste schifting kunnen doorkomen. SSC'55 is op papier een te nemen horde. Sv Meerkerk verdedigt de status van tweedeklasser in eerste instantie tegen FC Perkouw. Het gevaar van de ploeg uit Berkenwoude schuilt voorin, zo zal trainer Theo de Boon ongetwijfeld te weten zijn gekomen.

84 goals
Bij de dubbele ontmoeting tussen SVW en Schelluinen en Ameide en Dubbeldam staat een derdeklasseticket op het spel. SVW heeft voldoende individuele kwaliteiten, maar toonde zich afgelopen seizoen niet altijd een team. Kan Schelluinen die zwakte blootleggen? 

Ondanks een sterkte eindspurt werd het nacompetitie voor Ameide. Met Dubbeldam als tegenstander is het oppassen, want de Dordtenaren scoorden in de 4e klasse maar liefst 84 keer.

HSSC'61 zit in een poule van drie en opent uit tegen de amateurs van Willem II, dat via een beslissingswedstrijd aan degradatie ontsnapte. Mooie uitdaging voor de Heicoppers om de tricolores alsnog het zetje naar de kelder te geven.

Voorbeschouwing: één voor twaalf voor SVW
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 6 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden