Asperen jaagt in Lingewaalderby op handhaving
Asperen jaagt in Lingewaalderby op handhaving regio-voetbal.nl

Asperen jaagt in Lingewaalderby op handhaving

Nieuws 27 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In de Lingewaalderby tussen Asperen en Herovina staat er alleen voor de thuisploeg nog iets op het spel.

Herovina degradeerde afgelopen weekend, maar interim-trainer Bas van Peer gaf aan dat zijn ploeg zich niet zomaar gewonnen zal geven. Asperen vecht nog om de nacompetitie te ontlopen. Als de ploeg van Richard Smaal verliest, kan die kans al verkeken zijn. Dus tellen slechts de drie punten.

In diezelfde 3e klasse C maakt Heukelum nog een kleine kans om via de derde plaats de nacompetitie te bereiken. Bij de gedegradeerde hekkensluiter Peursum mag Heukelum geen misstap begaan. SC Everstein is nog niet honderd procent veilig, maar het moet gek lopen wil de ploeg nog in de nacompetitie terecht komen. Tegenstander SVW heeft die zorgen zeker wel en zal tegen het zwalkende Everstein de punten thuis willen houden.

1A
In de 1e klasse A maakte LRC nog altijd een theoretische kans op de titel, al kan SVL dit weekend het kampioenschap definitief veilig stellen. In de voorbereiding op de nacompetitie krijgt LRC bezoek van JSV Nieuwegein. De gasten azen nog op de vierde plek, die wel eens een ticket tot de nacompetitie kan opleveren. Ook WNC maakt nog kans op die vierde plek. Om kansrijk te blijven, moet bij DTS Ede gewonnen worden. 

Periodetitel
Leerdam Sport’55 kan zijn magere seizoen glans geven met een periodetitel. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Leerdammers het in eigen hand. Leerdam Sport gaat op bezoek bij De Zwerver dat in die periodestand met twee punten achterstand eveneens kansrijk is. Tricht lijkt na twee ruime zeges net op tijd de juiste weg gevonden te hebben. Tegen Hardinxveld kan de ploeg zich definitief veilig spelen. Dat geldt ook voor de tegenstander, die net als Tricht 35 punten heeft.

Vinkentouw
In de 4e klasse D is Focus’07 kampioen en dus zijn de ogen gericht op het bereiken van de nacompetitie. ASH doet op twee fronten mee. De mannen van Gerrit Molenaar staan zowel in de reguliere ranglijst als in de derde periode op de tweede plaats. Een overwinning op eigen veld tegen Well brengt het toetje weer wat dichter bij. Datzelfde geldt voor HSSC’61 bij een zege bij Kerkwijk. ‘Heicop’ gaat in de laatste periode aan de leiding.

Vuren zit op het vinkentouw en moet bij Lekvogels kunnen winnen. MVV’58 is in de strijd om de tweede plek vooral gebaat bij een ruime zege op SVS’65. Spijk heeft echter nog een punt nodig om het doel van dertig punten te bereiken. Haaften is uitgevoetbald en mag tegen Focus’07 laten zien wat het waard is.

Handhaving
Beesd strijdt zondag in 4F ook om de derde periode en ontmoet daarin directe concurrent TGG. De ploeg uit Den Bosch is weliswaar al kampioen, maar heeft nog geen periodetitel en dingt dus nog mee naar die prijs. Vraag is wel hoe gemotiveerd The GoalGetters aan de aftrap zullen verschijnen. Rhelico knokt met Alem en BZS om handhaving. Die laatste twee ploegen staan vanavond (donderdag 30 april) tegenover elkaar. Komende zondag gaat Rhelico op bezoek bij Maliskamp, dat na hun wedstrijd van vanavond bij Wilhelmina wellicht definitief veilig is. Voor Rhelico telt zondag sowieso alleen de winst. 

Asperen jaagt in Lingewaalderby op handhaving
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 11 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 12 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 14 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 16 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 17 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 18 uur geleden