SteDoCo en Streefkerk willen het thuis afmaken
SteDoCo en Streefkerk willen het thuis afmaken regio-voetbal.nl

SteDoCo en Streefkerk willen het thuis afmaken

Algemeen 166 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Er heerst kampioenskoorts in de Alblasserwaard. En dan natuurlijk vooral bij SteDoCo en Streefkerk. Beide clubs willen het komende zaterdag op eigen veld afmaken.

Voor SteDoCo volstaat een overwinning op het Goudse Jodan Boys. Dat lijkt een haalbare kaart, al bleef de koploper in de uitmatch op een gelijkspel steken. Met promotie naar de topklasse zou een Hoornaars sprookje werkelijkheid worden.

In 1C is de spanning het kookpunt genaderd. Sliedrecht achterhaalde afgelopen zaterdag lijstaanvoerder Heinenoord en voor komende zaterdag staat de onderlinge topper op het programma. De winnaar staat op de drempel van de hoofdklasse, zoveel is duidelijk. Gezien de inhaalrace zou het een Sliedrechtse huzarenstukje zijn.

Nieuw-Lekkerland kan de nacompetitie praktisch niet meer mislopen. Met een punt bij Brielle is het ticket definitief binnen en kunnen de groenwitten zich gaan opmaken voor een mooi slot van de competitie. Alblasserdam vecht voor handhaving. Het kan zich bij VVGZ dus geen 'poedel' veroorloven.

In de westelijke 2e klasse moet Drechtstreek zaterdag z'n slag slaan om directe degradatie te ontlopen. De Papendrechters móeten winnen van het reeds gedegradeerde Pernis. Papendrecht werkt rustig naar de nacompetitie toe. Het uitduel tegen nummer 2 Oude Maas heeft dan ook niet zoveel om het lijf.

Salonremise
Sturen Hardinxveld en Tricht in 2F aan op een salonremise? In dat geval zijn beide clubs veilig. Sv Meerkerk kan dan nog wel op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van Hardinxveld en Tricht is aanmerkelijk beter. Meerkerk zal zich dat realiseren, maar vecht voor iedere strohalm en is dus alleen gebaat bij thuiswinst op nummer 2 Nivo Sparta, dat al een periodetitel in de pocket heeft.

Aan de stadsderby tussen Unitas en GJS kleven ook nog wel degelijk belangen. Unitas heeft nog een punt nodig om niet rechtstreeks te degraderen (maar zo'n vaart zal het wel niet lopen, aangezien de achterstand van SV Capelle zes punten bedraagt), terwijl GJS met de derde periode of een vervangende periodetitel nog twee ijzers in het vuur heeft en dus een driepunter wil bijschrijven. Het inmiddels veilige De Zwerver krijgt met Leerdam Sport'55 de koploper in de derde periode op bezoek.

Slechte dienst
Onderin 3C vechten de nodige streekclubs om uit de greep van de elfde en twaalfde plaats (nacompetitie om degradatie) te blijven. Groot-Ammers en VVAC bewezen zichzelf vorige week een slechte dienst door niet te winnen van respectievelijk Asperen en Peursum. Hierdoor is er veel druk op de onderlinge derby komen te staan, temeer daar het zomaar eens kan zijn dat de huidige nummer 12 Asperen uit de resterende twee duels tegen Herovina en SC Everstein zes punten gaat halen. Ameide klampt de laatste weken ook knap aan, maar krijgt koploper Altena op bezoek. Kan Ameide op Meihoven voor een stunt zorgen?

SVW treft in SC Everstein een tegenstander die de laatste weken veel afwezigen heeft en er niks meer van bakt. De verwachting is dat ook dat de drie punten op Molenburg zullen blijven; winst zou de streepjes enige lucht verschaffen. Arkel wist titelkandidaat Schoonhoven thuis -in twee bedrijven- op een gelijkspel te houden. Zou de ploeg van Jerome Ceton weer tot een dergelijk resultaat in staat zijn? Voor Schoonhoven staat de druk er vol op, Arkel kan vrijuit spelen. Het al gedegradeerde Peursum ontmoet Heukelum, dat nog een kleine kans op de derde plaats (= nacompetitie) heeft.

Voor De Alblas en EBOH zit het seizoen er in die zin al op dat er niks meer te winnen of te verliezen valt. Ze kunnen er op Souburgh dus een leuk potje van maken.

Kroon
In 4D (West 2) beginnen alle wedstrijden om 15:00 uur; in alle overige genoemde klassen om 14:30 uur. Streefkerk zag concurrent IFC vorige week half struikelen, waardoor het niet op de laatste (onderlinge) wedstrijd aankomt. Op Streveland kan zaterdag de kroon op het werk worden gezet. Na de deceptie van vorig seizoen zou dat dik- en dik verdiend zijn. Tegen hekkensluiter Rijnstreek mag het niet misgaan voor Streefkerk.

SV Noordeloos lijkt wel in voor een verrassing tegen IFC, de nummer 2 die de afgelopen weken moeizaam opereert.

HSSC'61 is in 4D (Zuid I) na de winterstop aan een revival bezig. De Heicoppers zouden die kunnen bekronen met een periodetitel, maar dan mogen ze uit bij Kerkwijk geen steekje laten vallen. Bij Lekvogels-Vuren, Raptim-Vianen en Schelluinen-Brakel zijn de belangen van de Alblasserwaardse club veel minder groot. Voor Lekvogels en Raptim valt er niks meer te halen en Schelluinen heeft het nacompetitieticket al binnen.

Afzink
En dan Unitas-zondag. Een afzink naar de 3e klasse dreigt en daar moeten ze op Molenvliet werkelijk niet aan denken. Winst op SC 't Zand zou de directe degradatiezorgen een stuk verlichten. Er liggen wellicht kansen, daar SC 't Zand zeker in het achterhoofd al met de gedachten bij de promotienacompetitie zal zijn,

SteDoCo en Streefkerk willen het thuis afmaken
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 2 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 2 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 7 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 7 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 8 uur geleden