'Boerenpummels die toevallig goed kunnen voetballen'
'Boerenpummels die toevallig goed kunnen voetballen' regio-voetbal.nl

'Boerenpummels die toevallig goed kunnen voetballen'

Nieuws 18 keer gelezen

ROSSUM - HRC’14 werd zondag kampioen met interim-trainer Louis Weijers aan het roer. De tussenpaus die zijn spelerscarrière vanwege hardnekkige blessures te vroeg moest afbreken zinspeelt op een terugkeer naar het veld.

Weijers wordt geplaagd door gebroken nachten sinds drie weken geleden zijn dochter Puk ter wereld kwam. Maandag stond hij voor het eerst sinds lange tijd weer fris en fruitig op – het geblèr van zijn pasgeborene was die nacht compleet langs hem heen gegaan. “Ik was even bang dat ik niet met volle teugen van het kampioenschap kon genieten, maar kennelijk heeft mijn vrouw me heerlijk laten slapen.”

Weijers (34) is interim-trainer tegen wil en dank. Halverwege de competitie kwam hij voor de groep te staan nadat trainer Marcel Helderton zijn contract inleverde. Onder Helderton stond HRC’14 bovenaan in 5D, maar een gebrek aan chemie leidde een vroegtijdig vertrek in.

Weijers weet waar de schoen wrong: “Marcel was erop gebrand om doelpunten tegen te houden en te voetballen vanuit een organisatie. Terwijl dit een groep is van elf boerenpummels die toevallig goed kunnen voetballen, maar wel plezier in het spelletje willen blijven houden. Ze zeiden: trainer, wat maakt het uit als we een doelpunt tegen krijgen? Dan maken we er toch twee? Marcel was voor hen te zakelijk, te gestructureerd.”

Dubbel gevoel
Weijers maakte de hoogtijdagen van Rossum mee toen de club in de jaren nul promoveerde van de vijfde naar de tweede klasse. Hij pikte in de aanval zijn goals mee samen met huidig Nivo Sparta-trainer Theo van Geffen. Voor zijn gloriedagen bij Rossum speelde hij bij Leones, de club waar hij ook weer terugkeerde. Bij zijn tweede avontuur in Rossum ging het mis in de derby tegen Hurwenen. Een ingescheurde kruisband en twee gescheurde mediale banden aan de linkerknie maakten nog voor zijn dertigste een einde aan zijn voetballoopbaan.

“Over het kampioenschap heb ik persoonlijk een dubbel gevoel. Marcel is het seizoen begonnen, maar uiteindelijk mag ik wel mijn naam onder de titel zetten. Volgend jaar ben ik geen trainer – bewust niet. HRC heeft met Coen Burg (voormalig hoofdtrainer Nivo Sparta, red.) en Peter Netten een trainersduo in huis gehaald met hoofdklasse-ervaring. Mijn assistent Harald van Deelen heeft aangegeven op cursus te willen gaan. Met hem erbij heeft HRC straks drie gediplomeerde trainers. Ik ben stiekem iets te veel voetballer. De kans is groot aanwezig dat ik volgend jaar weer op het veld sta.”

Stimulans
Het is volgens Weijers de vraag of spelers van buiten Rossum en Hurwenen de club volgend jaar trouw blijven. Daarmee doelt hij met name op middenvelder Joost van Engelen uit Kerkdriel en Waardenburger Berry van Maren, die dit seizoen goed was voor dertig treffers. Van Maren, in het verleden afgeschreven voor eersteklasser WNC, liet eerder al eens weten open te staan voor een club hogerop.

Weijers: “Dat is dus afwachten. Zoals het er nu voor staat blijft iedereen, maar er kan nog veel gebeuren. Voor deze jongens moet het een stimulans zijn dat er volgend seizoen een trainersduo voor de groep staat dat ervaring heeft op hoofdklasseniveau en dat in staat is om het maximale uit deze groep te halen. Dat is goed voor de ontwikkeling van iedereen.”

André van der Vlerk

'Boerenpummels die toevallig goed kunnen voetballen'
'Boerenpummels die toevallig goed kunnen voetballen'
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 2 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden