'Spelers Kozakken Boys hebben wat goed te maken'
'Spelers Kozakken Boys hebben wat goed te maken' regio-voetbal.nl

'Spelers Kozakken Boys hebben wat goed te maken'

Nieuws 13 keer gelezen

WERKENDAM - Wie Kees Spaan een beetje kent, weet dat hij dagen ziek is van een slecht resultaat van zijn ploeg. Twee dagen na het verlies bij FC Lisse kan hij nog steeds niet bevatten wat Kozakken Boys in Lisse bezielde.

“Het eerste kwartier was lachwekkend. Binnen 50 seconden helpen wij Lisse al aan een voorsprong. Je speelt op een veld waarop je de koeien zelfs moet inzwachtelen. Bij ons loopt een aantal spelers op verkeerde noppen en ligt regelmatig op hun kont. Het was triest om te zien. Hier zijn geen woorden voor. Wij konden zaterdag niet schakelen naar de omstandigheden en dat kon Lisse perfect. Ik heb na afloop bewust even afstand van de groep genomen, anders roep ik allerlei zaken waar niemand op dat moment wat aan heeft.”

Zwaar ondermaats
Kozakken Boys moet de off-day in Lisse snel vergeten en zich focussen op de zes resterende wedstrijden. De spelers weten zelf het beste dat zij er zaterdag weinig van bakten. Aanvoerder Yoann de Boer nam zijn verantwoordelijkheid. “Het begon na tien seconden al bij mijzelf. Ik speelde vanaf de aftrap dramatisch terug richting Toby en Jesper en bracht de ploeg meteen in problemen. Daar ontstond even daarna meteen de eerste tegentreffer uit. Wij hebben hier zwaar ondermaats gepresteerd”, vertelde De Boer op weg naar de bus.

Kees Spaan verwacht dat de groep zich op tijd opricht. “Wij hebben met slechts twaalf punten uit de laatste negen wedstrijden, na de winterstop, een slechte serie neergezet. Wij zijn maar liefst vijftien punten kwijtgeraakt. Je wordt kampioen over dertig wedstrijden en niet over twintig. Spelers moeten zich de druk opleggen om wekelijks top te presteren.”

Spaan stelt dat nu de spelers aan zet zijn. “Zij hebben wat goed te maken aan die hondstrouwe supporters.”

Buijs
Spaan mag gelukkig nog vrijuit praten. Dat geldt niet voor Danny Buijs, die per brief door de KNVB monddood is gemaakt. Spaan: “Danny mag inderdaad niet meer naar buiten treden als hoofdcoach. Hij mag geen invloed hebben op de opstelling. Dat betekent dat tot het einde van dit seizoen Arie Schep naar buiten treedt als hoofdtrainer. Voor ons niets nieuws, want Kozakken Boys heeft Schep het hele seizoen al als hoofdtrainer gepresenteerd. Feitelijk leidt hij Danny op voor het grote werk in de toekomst.”

De KNVB zet grote vraagtekens bij deze constructie en heeft ingegrepen. “Om problemen te voorkomen leggen wij ons bij deze situatie neer en zullen ons aan deze afspraken houden.”

Selectie volgend seizoen
Spaan heeft ook nog positief nieuws. Hij is vol in de slag om de selectie voor het volgend seizoen op orde te krijgen. Onlangs presenteerde hij Sherwin Grot als nieuwkomer. De aanvaller komt maandag met GVVV naar De Zwaaier. De voormalig speler van FC Zwolle kan aanvallend op alle posities uit de voeten. Spaan vult hiermee het vertrek van Richie Basoski en Rowin van Zaanen op.

“Wij zijn nog op zoek naar drie spelers om de selectie op twintig spelers en twee keepers te krijgen."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 minuten geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 minuten geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 1 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 20 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57