Well - één uit zeven - blijft positief
Well - één uit zeven - blijft positief regio-voetbal.nl

Well - één uit zeven - blijft positief

Nieuws 106 keer gelezen

WELL - Eén schamel punt uit zeven wedstrijden. Dit seizoen steekt voor Well schril af bij succesjaar 2013/2014. “We halen nog adem.”

Hij is al een kwarteeuw oefenmeester en geldt als succescoach. Nu maakt Well-trainer Hans van Gameren de andere kant van de medaille mee: zeven keer op rij niet winnen.

Cijfers liegen nooit. De laatste overwinning van de vierdeklasser dateert van 24 november 2014 toen Well hekkensluiter Lekvogels een pak slaag (6-2) verkocht. Een evenaring of misschien wel verbetering van het succesvolle seizoen 2013/2014 – Well haalde de nacompetitie – lonkte voor de dorpsclub langs de Maas.

Van Gameren weet nog goed: “Er wachtte ons een drieluik waarin ik hoopte minstens vier punten te pakken – het werden er nul. Achtereenvolgens verloren we geflatteerd met 4-0 bij Schelluinen, daarna was ASH met 0-3 te sterk en tot overmaat van ramp gaven we een 3-0 voorsprong weg tegen Kerkwijk. Die wedstrijd verloren we met 3-4. Daar ergens is het verkeerd gegaan.”

Lichtpuntjes
Een maand na de winterstop is er nog altijd geen zicht op herstel. De recente resultaten geven nauwelijks frisse moed voor de aankomende thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde MVV’58. Eerst pakte Well een bleek punt bij Vuren (1-1), om vervolgens afgedroogd te worden door Raptim (1-6 thuis) en uit bij koploper - en Van Gamerens oude broodheer - Focus’07. Zaterdag maakte Well het niet zo bont bij laagvlieger Vianen, maar met 3-2 werd er opnieuw verloren.

“Voornaamste taak is om eerst rust in de koppies van de jongens te brengen. Als ze zeven keer de puntjes hebben laten liggen heeft dat jonge grut de neiging om te denken: we kunnen er niks meer van. Wat vorig jaar altijd lukte, lukt nu niet of bijna nooit. Vorig jaar hadden we elf engeltjes op onze schouders, dat is dit seizoen anders. Tegen Vianen zag ik zaterdag lichtpuntjes. Eéntweetjes lukten weer, het positiespel was soms goed, alleen: het lukt net niet om te scoren. Bij jongens gaat er dan toch een knop om, ze denken: hé, ik kan het blijkbaar toch nog wel. We houden in ons achterhoofd dat er maar één ding goed hoeft te gebeuren en de ommekeer is een feit.”

Niet uit het lood geslagen
De 53-jarige oefenmeester is niet snel uit het lood geslagen. Menig vereniging promoveerde onder zijn leiding, maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn.

“Hoe vaak ik kampioen ben geworden”, herhaalt hij de vraag. Er volgt een stilte. “Ik ben niet zo’n geile Geert, daar loop ik niet mee te koop. Ik ben maar een schakel en een onderdeel ván. In Meteren had ik ook mijn mindere periodes en na het kampioenschap bij Herovina volgde een heel zwaar jaar.” Relativerend: “Ik heb levenservaring en zit op de planning bij een bedrijf waar ik leiding geef. Daar zijn elke dag problemen.”

Theoretische kans
Well lijkt dit seizoen uitgespeeld. De ploeg staat zevende in 4D met een straatlengte achterstand op de plekken die uitzicht geven op de nacompetitie. In de derde periode bungelt de dorpsclub onderaan. Met nog negen duels te gaan put Van Gameren moed uit de allerkleinste theoretische kans.

“Stel dat we zaterdag MVV’58 verslaan en we kunnen een serie neerzetten? Je wéét niet wat er dan nog in het vat zit. We halen nog adem en blazen het kaarsje pas uit als er echt helemaal geen prijs meer te pakken is.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 9 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 14 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 14 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 15 uur geleden