RKVSC wil koste wat kost oogsten
RKVSC wil koste wat kost oogsten regio-voetbal.nl

RKVSC wil koste wat kost oogsten

Nieuws 119 keer gelezen

VELDDRIEL - Het moet raar lopen als RKVSC dit seizoen geen prijs pakt. Trainer Wilco van Houtum is de architect van het succes. “Je moet wel de spelers hebben.”

RKVSC verbaast vriend en vijand met de tweede plaats in de vijfde klasse D. De titel lijkt buiten bereik, maar de nacompetitie lonkt. Al hebben de Velddrielenaren een loodzwaar programma voor de boeg.

De formatie van trainer Wilco van Houtum moet nog op bezoek bij koploper HRC’14 en de nummer drie Hedel. Verder staan er uitwedstrijden op het programma tegen Heerewaarden en Wadenoijen. RKVSC besluit het seizoen met mogelijk een beslissend duel tegen de huidige nummer vier RKKSV. 

Vier punten achterstand
De plek vlak achter koploper HRC’14 is geen toeval meer. RKVSC bivakkeerde tot aan de tiende competitiedag op de eerste plaats en werd vervolgens in een rechtstreeks duel door de Hurweens-Rossumse achtervolger onttroond. Even zakten de Velddrielenaren weg naar de derde plaats, maar intussen heeft het team de tweede plaats weer stevig in handen. De achterstand op HRC’14 bedraagt vier punten.

Dat hadden er minder kunnen zijn, beseft Van Houtum. “Bij Drunen hebben we tegen tien man verzuimd om te winnen (2-2, red.) en ook bij SCZ (hekkensluiter, red.) hadden we in een draak van een wedstrijd meer moeten halen dan een 1-1 gelijkspel.”

Toch is een titel teveel van het goede. Van Houtum: “In de topper thuis tegen HRC’14 speelden we een kansloze partij die we met 0-3 verloren. Die wedstrijd hadden we ook met 0-6 kunnen verliezen. Voor mij is er slechts één kampioenskandidaat en dat is HRC’14. Die hebben in elke linie twee, drie goede spelers lopen.”

Johan Cruyff
De 44-jarige Van Houtum traint na de zomer voor het vierde achtereenvolgende seizoen de Velddrielse selectie. De Bosschenaar bracht nieuw elan in de dorpsclub die onder zijn leiding in het eerste jaar 21 punten pakte, vorig jaar de stijgende lijn inzette met 32 punten en dit jaar – met nog vijf wedstrijden te gaan in een afgeslankte vijfde klasse - al aan 33 punten zit.

“Natuurlijk. Men zegt dat ik de selectie goed kan motiveren, maar je moet er wel de jongens voor hebben. Daarom hebben we aan het begin van het seizoen wat nieuwe spelers aangetrokken, onder meer Tom Hendriks, Kees Kok, Johan Teuling en Wesley Brekelmans. Oud-eerste elftalspelers zoals Leo Verhoeven en Albert van Heel hebben we teruggehaald. Je kunt Johan Cruyff wel voor de groep zetten, maar je hebt toch de spelers nodig die het op het veld doen, als je begrijpt wat ik bedoel. RKVSC is wat spelersmateriaal betreft er flink op vooruitgegaan.”

Spoeling dun
Toch stond de telefoon niet roodgloeiend bij succestrainer Van Houtum. Sterker, geen enkele club informeerde naar hem. “Trainers in de vijfde klasse staan niet in de schijnwerpers, of je moet wel zó’n prestatie neerzetten. Door fusies zijn er steeds minder clubs beschikbaar, terwijl er steeds meer trainers bij komen – de spoeling is dun. Daarom hoop ik nog vier tot vijf seizoenen trainer te blijven, daarna zie ik wel.”

Op het tandvlees
Of dat met RKVSC in de vierde klasse gebeurt? Van Houtum wil graag hogerop. “Als je het grootste deel van het seizoen eerste hebt gestaan, zou het jammer zijn als we deelname aan de nacompetitie zouden vergooien. En áls we de playoffs halen, dan moeten we voor promotie gaan. Met enkele versterkingen erbij zie ik ons best wel in de vierde klasse voetballen. Maar de bal is rond. En als ik naar mijn spelers kijk, loopt nu al tweederde op zijn tandvlees. Heupen, knieën, hamstrings, liezen – de meesten lopen met pijntjes.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33