Almkerk - Roda Boys heeft speciaal tintje
Almkerk - Roda Boys heeft speciaal tintje regio-voetbal.nl

Almkerk - Roda Boys heeft speciaal tintje

Nieuws 66 keer gelezen

REGIO - Gezien het weer lijkt eindelijk weer een volledige competitieronde voorhanden. Dat is maar goed ook, want het overzicht begint een beetje zoek te raken op de ranglijst.

Aan de Sportlaan staat de streekderby in de eerste klasse A tussen Almkerk en Roda Boys op de rol. Altijd een speciale wedstrijd aangezien trainer Frans van Wijk nog werkzaam is geweest in het verleden in Aalst en andersom de huidige trainer in Aalst oud-Almkerk trainer Pieter Tuns is. Twee oude bekenden dus van elkaar.

Rivaliteit genoeg ook tussen de spelers om er een enerverende ‘clash’ van te maken. Daarbij het gegeven, dat Almkerk een driepunter goed kan gebruiken om uit de gevarenzone te komen en Roda Boys dit seizoen ook nog niet overdonderend voor de dag komt. Op naar de Sportlaan dus.

Kozakken Boys
In de topklasse baalde Kozakken Boys afgelopen zaterdag dat het treffen bij Ajax op het laatste moment werd afgekeurd. Toch zullen de manschappen van trainer Danny Buijs zich hier overheen moeten zetten. Zaterdag wacht immers al de volgende lastige klant om het de koploper lastig te maken. Het onberekenbare HHC Hardenberg is de tegenstander en dus is het te hopen, dat het tandem Berry Powel en Arif Irilmazbilek de weg naar het net weet te vinden. Een tweede nederlaag achter elkaar op de Zwaaier kunnen de Kozakken immers niet gebruiken.

In de hoofdklasse heeft Achilles Veen het moeilijk in de kampioensrace. Wellicht dat de opsteker bij Jodan Boys de equipe van trainer Johan van Bijsterveld weer op het goede spoor heeft gezet om ook Bennekom op De Hanen Weide een kopje kleiner te maken.

In de tweede klasse ging GDC onderuit tegen Nivo Sparta. Kan een keer gebeuren, vindt men in Eethen. Zaterdag is het wel tijd voor revanche om de mooie tweede plaats op de ranglijst overeind te houden. Dat moet dan gebeuren in de kraker bij de nummer drie Delta Sports. GRC 14 zal ook aan de bak moeten om wellicht te profiteren en een plaatsje op te rukken. De manschappen van trainer Marcel van Helmond zullen boven zichzelf uit moeten stijgen om de ongenaakbare koploper Geinoord te kraken.

In de derde klasse C is Altena nog in de race voor het kampioenschap. Het wisselvallige SVW is echter niet te vertrouwen. Dus zullen de Nieuwendijkers extra op hun hoede moeten zijn in Gorinchem. Ook Sleeuwijk lonkt nog naar het kampioenschap. Herovina moet dan wel drie punten zijn om in de race te blijven.

Appeltje te schillen
In de derde klasse D heeft Wilhelmina’26 nog een appeltje te schillen met koploper BVV voor de ongeregeldheden eerder in Den Bosch. Er vol op dus zaterdag op de Ebbe. In Andel treffen Sparta’30 en NOAD’32 elkaar. Wellicht dat de zure appel deze keer niet voor de in de gevarenzone verblijvende Wijk en Aalburgers is. Woudrichem zal een flinke kluif hebben bij SSC’55 om met een goed gevoel huiswaarts te gaan.

Op zondag duurt de ellende voort in de vierde klasse voor hekkensluiter Dussense Boys. Tegen koploper RWB zal daar geen verandering in komen. Be Ready en DIA lijken aan elkaar gewaagd. Toch denken we dat de Hankenaren met de winst aan de haal gaan. Met HHC’09 tenslotte lijkt het dit seizoen nog goed te komen. Concurrent onder in Beesd zal dan wel geëlimineerd moeten worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 35 minuten geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 49 minuten geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 3 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 5 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 5 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 6 uur geleden