Knappe oefenwinst SVW: 1-0 tegen Leerdam Sport'55
Knappe oefenwinst SVW: 1-0 tegen Leerdam Sport'55 regio-voetbal.nl

Algemeen 65 keer gelezen

GORINCHEM - Een sterk en gedisciplineerd spelend SVW liet tweedeklasser Leerdam Sport zaterdagmiddag kansloos in een oefenwedstrijd. Na een gelijkopgaande eerste helft sloegen de streepjes vlak na rust toe via een doelpunt van Mergim Shala. De thuisclub kreeg de beste kansen en werd in de slotfase ook nog een zuivere strafschop onthouden, waardoor de knappe zege met 1-0 nog mager uit viel.

Op het sneeuwvrije hoofdveld van sportpark Molenburg speelden beide teams een wat matte en gelijkwaardige eerste helft, waarin de doelkansen spaarzaam waren. SVW schampte de paal en een snel dalend schot van Corné van Rosmalen werd door doelman Ridvan Elmaci over de doellat getikt, maar verder was er weinig te beleven. Het tegenvallende Leerdam Sport'55 liet helemaal weinig zien en bleef vaak steken in goede bedoelingen, zonder echt gevaarlijk voor het doel te kunnen worden.

Veelvuldig wisselen
Na rust brandde de wedstrijd wat meer los. Het was SVW dat de aanval zocht en direct na rust al twee mogelijkheden creëerde om de score te openen. Het verdiende openingsdoelpunt was ook in de lijn der verwachting voor SVW. In 58e minuut passte Johnny Wijnbelt op Mergim Shala, die fraai scoorde, 1-0.

Ook na veelvuldig wisselen door trainer Faissal Kadi Wahabi had de thuisclub opvallend weinig moeite om de 1-0 voorsprong te behouden. Sterker nog, in de 84e minuut werd SVW een zuivere strafschop onthouden, toen een doorgebroken speler binnen de zestien naar de grond werd gewerkt. Arbiter De Jong zag er geen penalty in. Enig minpunt aan deze sterke wedstrijd van de streepjes was het geblesseerd uitvallen van Gervan Martis.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zal SVW volgende week zaterdag de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Peursum. De aftrap op sportpark Molenburg is om 14.30 uur.

SVW - Leerdam Sport 1-0 (0-0)
58. Mergim Shala 1-0

(verslag en foto's: Ronald Tukker, SVW)

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57