Einde aan samenwerking DCV en Raymond Kraaijbeek

Nieuws 30 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL - Na een lange en succesvolle samenwerking van zes seizoenen (waaronder vier jaar als hoofdtrainer) gaan DCV en Raymond Kraaijbeek afscheid van elkaar nemen, zo is zaterdag bekend gemaakt. 

"Raymond en DCV zijn de afgelopen jaren, tot op de dag van vandaag, een geweldige combinatie geweest", aldus technisch manager Hans Scheffer op de website van de zaterdagtweedeklasser. "Een club in ontwikkeling met een trainer in ontwikkeling bleek een zeer passend geheel. Onder leiding van Raymond heeft de club zich ontwikkeld van een nieuwe zaterdagclub in de 5e klasse tot een 2e klasser die volop meedraait. Daarnaast heeft de club haar eigen identiteit teruggekregen. Raymond is in staat geweest om binnen het beleid van de club – met eigen opgeleide jeugd aangevuld met Oud-DCVspelers en zonder te betalen - een unieke prestatie te leveren. Raymond heeft zich aan de andere kant ontwikkeld van beginnend hoofdtrainer naar een complete trainer die weet wat een team en club op dit niveau nodig heeft. Op beide zaken zijn we heel trots."

Juiste moment
Dat er nu een einde aan de samenwerking komt, voelt voor beiden als het juiste moment. "Onze samenwerking is heel goed en er ligt voldoende uitdaging binnen DCV om meer stappen te maken, maar we vinden beiden dat je het juiste moment op moet zoeken om succesvol afscheid te nemen", aldus Raymond Kraaijbeek. "Visie op de toekomst heeft te maken met het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Juist daarom nemen we nu deze beslissing ".

Zowel Raymond als de club is er van overtuigd dat de tweede seizoenshelft een prachtig afscheid gaat geven. Beiden gaan er dan ook alles aan doen om dit te bewerkstelligen.

Opvolging
DCV is inmiddels in gesprek met kandidaten om de opvolging van Raymond Kraaijbeek vorm te geven. "De club is hierbij op zoek naar enthousiaste trainer-coach met ambitie, die de visie van DCV verder vorm wilt geven, binnen het beleid van de club ", aldus Scheffer.

"Daarbij is de ideale kandidaat een trainer-coach die meer voor de club betekent dan trainer-coach van het eerste elftal. Onze jeugdafdeling is een speerpunt en betrokkenheid bij zowel de trainingen als de zaterdagorganisatie wordt verwacht. Een rol als hoofdtrainer bij DCV zal daarom wezenlijk anders zijn dan trainers gewend zijn. Onze ideale kandidaat is iemand die dus meer beschikbare tijd heeft dan de reguliere invulling van een hoofdtrainerschap zou vragen. Een trainer die puur komt om zich te storten op ons eerste elftal, is niet de kandidaat voor DCV."

Het is de intentie van DCV de nieuwe hoofdtrainer begin januari op de nieuwjaarsreceptie te presenteren.



 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 15 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 16 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 18 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 20 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 21 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 22 uur geleden