Van Steenis wil crisis op Bruinsdeel voorkomen

Algemeen 5 keer gelezen

LEERDAM - Of tegenstander De Meern zaterdag de ploeg is waartegen LRC Leerdam uit het dal klautert, weten we om half vijf. Voor trainer Marcel van Steenis is één ding duidelijk: zijn ploeg móet winnen.

“Anders is het echt crisis op Bruinsdeel. Het zal toch niet zo zijn dat wij met een periodetitel op zak de rest van het seizoen naar beneden moeten kijken? Hoe wij gaan winnen is even van minder belang.”

Bij winst houdt LRC Leerdam enigszins aansluiting met de top drie en kan het op een wat meer ontspannen wijze naar 24 januari toeleven als de competitie wordt hervat.

Fantastische serie
Van Steenis zet de gebeurtenissen vanaf begin september op een rij. “Wij worden op de eerste speeldag afgedroogd door VVZ’49, maar zetten vervolgens een fantastische serie neer die tot de periodetitel leidt. Dan gaat het mis. Veel blessures en schorsingen en dan verliezen wij drie keer op rij. Maar met die periodetitel op zak moeten wij ambitieus blijven. Ik houd overeind dat wij nog steeds voor de titel gaan. Wat is nou een achterstand van zes punten? Maar wij moeten wel weer gaan voetballen.”

Standaardsituaties
Van Steenis vervolgt: “In de laatste twee wedstrijden hebben wij vijf goals tegen gekregen uit standaardsituaties. Wij zijn niet alert genoeg en daar moeten wij wel weer naartoe.”

De trainer/coach uit Meteren kan zaterdag vanaf het begin weer over Rogier Gerritsen beschikken. “Ik vind nog steeds dat hij niet kan starten als hij de donderdagtraining niet heeft meegemaakt. Ja, natuurlijk zie ik ook wel dat hij met zijn invalbeurt LRC Leerdam beter maakt. Als Gerritsen speelt, gebeurt er wat in het veld.”

André Zondag
Rutger van der Kleij laat deze week een scan van zijn schoudergewricht maken. Hij zal zaterdag zeker niet in actie komen. Gerald de Jong houdt na zijn knieblessure hamstringklachten en laat dit nader onderzoeken. Het herstel van aanvoerder Arie van Houwelingen duurt zeker tot na de winterstop. En dan is het nog wachten op de uitspraak van de strafmaat in de zaak Mark Vosselman.

Van Steenis moet glimlachen als de rentree van André Zondag ter sprake komt. “Het zou geen goede zaak zijn als hij nu terug zou moeten komen. Als André aan het einde van het seizoen topfit is, zou ik misschien wel eens gebruik van hem kunnen gaan maken. Maar niet op dit moment.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 16 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33