Broers Koremans niet meer in Drechtstreek 1

Nieuws 5 keer gelezen

PAPENDRECHT - Chris en Remco Koremans spelen met ingang van komende zaterdag voor het tweede elftal van Drechtstreek. Drukke werkzaamheden met hun gezamenlijke autorijschool noopt de voetballende tweeling hier toe.

“We zijn een jaar geleden samen deze onderneming begonnen”, vertelt Chris Koremans. “De laatste tijd wordt het steeds drukker. Zo druk zelfs dat we ons in allerlei bochten moeten wringen om de training te kunnen halen en op zondag moeten werken om al onze lesklanten te kunnen bedienen. We voetballen erg graag, maar op deze manier is het geen doen. Dat hebben we ook aan trainer Bill Tukker en het bestuur verteld. Het is beter om met het eerste elftal te kappen en lekker in het tweede team te gaan ballen. Ontzettend jammer, dat vinden we zelf ook, want we zijn echte liefhebbers. Maar het is niet anders.”

Geen onenigheid
Geruchten als zou er onenigheid zijn tussen de broers en hoofdtrainer Tukker verwijzen Chris en Remco Koremans naar het rijk der fabelen. “We hebben wel eens een meningsverschil met Bill, maar zijn daar ook steeds weer uitgekomen”, zegt Remco Koremans.

“Wij vinden dat hij Drechtstreek te verdedigend laat spelen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet on speaking terms waren. Wij hebben gewoon een goed contact met hem. Maar ik snap wel waar je op doelt. Ik werd een paar weken geleden vlak voor rust gewisseld en ging daarover in discussie, zo leek het vanaf de kant. Bill besloot me er uit te halen omdat ik al een gele kaart op zak had en we toch al met 4-0 achter stonden. Dat was zijn goed recht. Ook daar hebben we als volwassen mensen over gesproken.”

Beroep
Remco en Chris Koremans sluiten niet uit dat ze dit seizoen nog terugkeren in de hoofdmacht. “Voorlopig gaan we ons storten op ons werk. Als het op dat vlak rustiger zou worden of als het eerste team in nood zou geraken, dan kan de club altijd een beroep op ons doen. Want we zijn de voorbije jaren echt van Drechtstreek gaan houden. Vandaar dat de beslissing om nu een stap terug te doen ons zo waar viel.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden